El Dia Mundial del Teatre se celebra cada 27 de març i va ser creat per l’Institut Internacional del Teatre (ITI) l’any 1961.

El seu principal objectiu, és donar a conéixer el que representa el teatre per a la cultura a nivell mundial.

Durant aquest dia se celebren a tot el món actes i esdeveniments relacionats amb l’escena. Un dels més importants és el missatge internacional per part d’una figura de talla mundial per invitació del ITI. En aquest missatge, una persona de rellevància comparteix les seues reflexions sobre la cultura i el teatre.

La primera vegada que es va celebrar el Dia Mundial del Teatre, en 1962 va ser el poeta, dramaturg i cineasta francés Jean Cocteau qui va pronunciar el famós Missatge Internacional de el Dia Mundial del Teatre.

Després, altres noms destacats li van seguir com Arthur Miller, Laurence Olivier, Pablo Neruda, Richard Burton, Antonio Gala, Humberto Orsini, John Malkovich o Darío Fo.

El teatre es caracteritza per una posada en escena d’un grup de comediants i artistes, enfront d’un auditori i on assisteixen un gran nombre d’espectadors.

És una de les arts escèniques més importants, que conjuga una gran varietat d’elements i que en unir-los, donen com a resultat un meravellós espectacle, el qual hui gaudeix de molts adeptes.

El teatre tanca una vertadera màgia i és que, el només fet de poder estar tan prop dels actors i veure les seues expressions en viu, deixa a l’espectador sense paraules.

El teatre, té la particularitat de despertar vertaderes passions, sentiments i emocions una vegada que comença l’obra.

Per a l’espectador, la possibilitat d’interactuar amb l’actor, és un moment únic i inoblidable, sense deixar de costat la mateixa actuació, que per descomptat, és un moment magistral.

A Bétera comptem amb diverses companyies de teatre com “Pepeta Ricart” o “Zorongo Teatre”. A més, a nivell municipal també es duen a terme escoles, tallers i activitats relacionades amb el teatre. Al seu torn, Zorongo Teatre també realitza aquest menester en l’Ateneu de Bétera.  Per això, des de Betera.com, volem fer un reconeixement a tot el treball i la labor que es realitza dins del nostre municipi per a posar en valor el teatre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia