(EFE).-La Guàrdia Civil de Llíria ha detingut a un home per un delicte contra la propietat intel·lectual en Llíria ja que va empeltar uns 3.600 mandariners de manera il·lícita, la qual cosa li va suposar unes pèrdues d’uns 300.000 euros per a l’empresa que tenia el royalti d’aquesta varietat.

Els investigadors van obrir l’operació VASEMCOR a l’octubre de 2021, quan la Guàrdia Civil de Llíria va rebre una denúncia, a través d’un representant d’una empresa dedicada al desenvolupament agrari, que afirmava ser posseïdora d’un royalty protegit davant notari, d’una varietat concreta de mandarines. En la denúncia manifestava que existien altres camps que també estaven plantats amb aquesta classe de mandariners i dubtava que tingueren la documentació pertinent, han informat fonts policials.

Al llarg de la investigació, els agents van localitzar diverses parcel·les en el terme municipal de Llíria que, a simple vista, semblaven idèntiques a la varietat de mandarines esmentades en la denúncia. Per aqueix motiu, a la fi de desembre de 2021, prèvia autorització del jutjat d’instrucció número 6 de Llíria, es va procedir a realitzar una recollida de mostres en aquests camps, que van ser remeses a l’Institut de Recursos Naturals i Agro-biologia de Sevilla (IRNAS).

El mes de febrer passat, els investigadors de la Guàrdia Civil van rebre l’informe tècnic pericial del laboratori andalús acreditant que, sense cap gènere de dubtes, les mostres pertanyien a l’empelt de la mateixa varietat i el propietari mancava dels permisos reglamentaris.

La Guàrdia Civil va aconseguir descobrir que el propietari d’aquestes terres, era, al seu torn, el responsable de la companyia d’empelts que va treballar amb l’empresa dedicada al desenvolupament agrari que va interposar la denúncia, per la qual cosa l’autor dels fets tenia accés a tots els models d’empelts de la seua empresa.

Prevalent-se d’aquesta situació havia empeltat, amb aquest model, a més de 3600 mandariners dividits en diverses parcel·les de la seua propietat amb un total de 8´5 hectàrees, ocasionat un perjudici de més de 300.000 euros.

L’autor d’aquests fets, un home de 35 anys de nacionalitat espanyola, va ser detingut per la Guàrdia Civil, per un delicte contra la propietat intel·lectual i ha sigut posat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 6 de Llíria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia