L’àrea municipal de Joventut de l’Ajuntament de Bétera vol celebrar el Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut. Per aquest motiu, ha preparat una xarrada-café amb l’actor Óscar Ramos per a aquest dilluns, 28 de març. Cal recordar que aquesta trobada estava prevista per al passat dilluns, 21 de març, però a causa de la pluja es va ajornar per a hui.

Aquesta activitat tindrà lloc a les 17.30 hores, a l’Aula Jove de la localitat, ubicada en l’antiga escoleta de Josefa Guardiola (c/Sant Lluís). L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

Els joves assistents i assistentes a la xarrada tindran l’oportunitat de conéixer a aquest actor, referent als escenaris de teatre i televisió valencians (L’Alqueria Blanca, Es una lata el trabajar, La chispa de la vida, Luna negra…).

El 20 de març se celebra internacionalment el Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut. Es tracta d’un dia en el qual secundar globalment el dret de tots els xiquets i xiquetes a l’accés a l’art de manera igualitària, especialment a les arts escèniques. En este sentido, des d’ASSITEJ llancen un missatge internacional en el qual mostrar la importància del teatre, la dansa, el circ o les titelles en la formació dels més xiquets.

D’altra banda, cal dir que, cada 27 de març també es celebra el Dia Mundial del Teatre. Aquest va ser creat per l’Institut Internacional del Teatre (ITI) l’any 1961.

El seu principal objectiu, és donar a conéixer el que representa el teatre per a la cultura a nivell mundial.

Durant aquest dia se celebren a tot el món actes i esdeveniments relacionats amb l’escena. Un dels més importants és el missatge internacional per part d’una figura de talla mundial per invitació del ITI. En aquest missatge, una persona de rellevància comparteix les seues reflexions sobre la cultura i el teatre.

La primera vegada que es va celebrar el Dia Mundial del Teatre, en 1962 va ser el poeta, dramaturg i cineasta francés Jean Cocteau qui va pronunciar el famós Missatge Internacional del Dia Mundial del Teatre.

Després, altres noms destacats li van seguir com Arthur Miller, Laurence Olivier, Pablo Neruda, Richard Burton, Antonio Gala, Humberto Orsini, John Malkovich o Darío Fo.

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia