(EFE) Les farmàcies valencianes, que ja no hauran de fer test d’antígens amb la nova estratègia contra la covid, han realitzat 34.653 proves des que el 14 de gener es va iniciar el programa d’assistència en la realització d’autotest, de les quals 19.594 han donat positiu.

A partir d’ara, amb nova etapa de seguiment de la pandèmia, que se centrarà en les persones majors de 60 anys, immunodeprimits i dones embarassades, ja no serà necessari que les farmàcies facen més test, segons ha indicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, durant una compareixença en Les Corts.

El passat 14 de gener, les farmàcies valencianes, en col·laboració contra la Conselleria de Sanitat, van començar de manera voluntària a realitzar test d’antígens en els seus establiments per a comunicar a l’administració els casos positius.

Això permetia identificar els casos, realitzar un millor seguiment i descongestionar els centres d’Atenció Primària, i a més, les farmàcies rebien una compensació econòmica per cada positiu que comunicaven.

Segons han informat fonts del Col·legi de Farmacèutics de València, al programa s’han adherit durant aquest temps 457 farmàcies de la *provinica de València, de les quals 190 estan en la capital valenciana i 267 en la resta de la província, i han realitzat 34.653 test, dels quals 19.594 han donat resultat positiu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia