Creu Roja Bétera i la regidoria municipal de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera ha organitzat unes classes de castellà per a persones migrants i refugiats. Aquestes classes aniran també acompanyades d’activitats d’integració i coneixement soci cultural de Bétera. Es tracta d’una manera més d’oferir facilitats de comunicació i de donar a conéixer Bétera entre aquells vinguts al nostre municipi.

Les classes es duran a terme del 12 d’abril al 31 de juliol, els dimarts i dijous en horari de 10.00 a 12.00 hores, a Casa Nebot, (C/Estació, 5).

Podeu obtindre més informació en el següent telèfon: 96 276 04 02.

La Generalitat activa la línia 1·1·2 Ucraïna per a atendre persones afectades per la crisi humanitària acolliments en la Comunitat Valenciana

D’altra banda, la Generalitat Valenciana ha activat el telèfon 1·1·2 Ucraïna, un servei d’atenció especialitzat dirigit a persones afectades per la crisi humanitària derivada de la invasió russa que arriben a la Comunitat Valenciana. El 1·1·2 s’ha preparat per a atendre les emergències en ucraïnés i ha habilitat un dispositiu d’assessorament i orientació per a resoldre els dubtes i necessitats bàsiques a les persones nouvingudes.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que “la Generalitat ha posat en marxa el servei telefònic 1·1·2 Ucraïna perquè totes les persones que arriben a la Comunitat Valenciana tinguen informació garantida davant una emergència en el seu propi idioma les 24 hores del dia”.

També s’ha habilitat un servei d’atenció i orientació on “reben informació relacionada amb llocs d’acolliment i recursos residencials, assistència jurídica, protecció temporal, assistència laboral, documentació necessària, procediments d’acolliment o telèfons útils. Se’ls informa de tot el que necessiten, sempre ateses per persones que parlen perfectament ucraïnés i rus”.

La titular d’Interior ha afegit que aquest servei “dona resposta a una necessitat humanitària, creiem que és molt important que les persones que arriben a la nostra Comunitat Valenciana disposen de tota aqueixa informació immediata i en la seua llengua”.

A més, totes aquelles persones que desitgen oferir la seua ajuda solidària poden dirigir-se també a aquest telèfon per a rebre orientació i saber com canalitzar la recollida de béns i aliments, el registre de voluntariat o l’acolliment de persones menors i adolescents, entre altres assumptes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia