(EFE) Les Corts Valencianes han acordat aquest dimarts guardonar, amb motiu del Dia del Parlament valencià al poble ucraïnés, al exentrenador del València CF Guus Hiddink, i al professor de Secundària que va patir una agressió homòfoba Miquel Álvarez Dolç.

L’alta Distinció de les Corts Francesc de Vinatea és per al poble d’Ucraïna, d’acord amb el suport institucional de la Unió Europea i altres òrgans en els quals participen Les Corts, com la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE) i la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (COPREPA).

També se’ls guardona d’acord amb la declaració institucional de la Cambra valenciana del passat 24 de febrer per la pau i la solidaritat amb el poble ucraïnés i de condemna per la invasió russa, segons han informat fonts parlamentàries.

La distinció Guillem Agulló, que es concedeix a persones i entitats destacades en la lluita contra el racisme, la xenofòbia i els delictes d’odi, s’atorga ex aequo al exentrenador del València CF Guus Hiddink i al professor de Secundària Miquel Álvarez Dolç.

La distinció al tècnic holandés Guus Hiddink es deu al fet que enguany es compleixen tres dècades del partit en el camp de Mestalla en el qual l’entrenador valencianista va demanar la retirada de pancartes amb simbologia nazi de les graderies.

L’altre guardonat, el professor Miquel Álvarez Dolç, ha sigut víctima recentment d’una agressió homòfoba per part d’un grup d’alumnes en un institut de Bétera on exerceix la docència.

L’acte institucional amb motiu del 25 d’abril, Dia de les Corts Valencianes, en el qual s’entregaran aquestes distincions se celebrarà el dissabte 30 d’abril al matí.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia