L’Ateneu de Bétera ha preparat per a aquest cap de setmana un programa doble. D’una banda, aquest divendres 01 d’abril, les instal·lacions de l’Ateneu (Plaça del Mercat, 5), acolliran la presentació del llibre de Vicent FlorEl carrer de baix“. Aquest exemplar ha resultat guardonat amb el Premi Joanot Martorell.

La presentació d’aquest llibre tindrà lloc a les 19.30 hores, aproximadament.

Sinopsi del llibre

«Quan critiquem els adolescents que es droguen, que ens emprenyen i que fins i tot ens roben, per què no ens preguntem què hi ha darrere en compte de blasmar-los? Darrere de Diogo hi havia dos abandonaments durant la infantesa, als quals cal afegir les mentides dels adults.» L’amor i la mort ressonen semblants, quasi com si fossin germans. En aparença estan allunyats, però conviuen. El carrer de baix és una història damor i damistat, de mort i de desamor que transcorre a València ciutat i a la Vall de Gallinera. En aquesta vall, amb gran densitat històrica però escassa densitat poblacional, la soledat fa estralls. Allà hi viuen Joan, professor d’institut, i Sara, una psicòloga que conrea bancals. També hi va a parar Carles, un editor de llibres que pretén escapar del dolor que li genera un fill d’acollida amb problemes de drogues i de delinqüència.  Seguint el curs de la Gallinera, un riu que quasi s’ha esvaït, com la vida a la vall, tots tres compartiran un camí on afluiran el passat i tot allò que no han pogut o no han sabut evitar.

Més activitats

D’altra banda, aquest diumenge 03 d’abril, és durà a terme una nova passejada per la Calderona. Aquestes Passejades continuen per Serra. En aquesta ocasió se visitarà el Cim del Cierro.

Els assistents començaran a l’àrea recreativa d’Aliguetes, pel barranc del Marianet seguint el GR10 fins a arribar a la font de la Prunera, punt en el qual deixaran el GR i aniran cap al cim del Cierro. A continuació, baixaran fins a la pista per la qual tornaran al punt de partida, Aliguetes.

L’eixida serà a les 9.00 hores des de l’Albereda de Bétera (davant del bar Gato negro) o també es pot acudir directament a Serra, a  l’àrea recreativa d’Aliguetes (9.694572, -0.424207), ja que s’anirà amb cotxes propis.

Fitxa Tècnica:

  • Distància: 9,50 Km.
  • Altitud màxima: 715m.
  • Altitud mínima: 410m.
  • Desnivell positiu: 390m.
  • Desnivell negatiu: 390m.
  • Durada aproximada: 4 hr.

Qualsevol dubte podeu enviar un Whatsapp al  telèfon: 722 54 67 32). Cal portar bon calcer de muntanya, gorra, bastó, esmorzar i aigua.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia