El  cap de setmana del 19 i 20 de març es va celebrar en Lerma el Campionat Nacional d’ensinistrament organitzat pel Real Club del gos de pastor alemany (Real Ceppa)

A aquest, acudien els millors 58 gossos que havien aconseguit la classificació en les diferents autonomies del nostre país al llarg de l’any.

Per segon any consecutiu, es va alçar amb la victòria el nostre conveí Marcos Ferré amb el seu gos Leo de Jardines del Real, del Centre Caní Deportcan.

Marcos i Leo venien d’aconseguir la tercera plaça en el Campionat Mundial d’ensinistrament WUSV i per tant partien entre els favorits a aconseguir el triomf, però en aquest esport les circumstàncies pot a vegades impedir que els pronòstics siguen fiables, ja que Espanya compta amb alguns dels millors entrenadors  del món en aquesta especialitat IGP.

El IGP és considerat la fórmula un de l’ensinistrament i consisteix a superar amb la major perfecció, les disciplines de rastreig de persones, obediència i protecció tot amb el mateix gos i sota el control de la seua guia.

Però enguany es produïa un fet històric  i sense precedents en la cinofilia mundial, ja que per primera vegada en la història havien aconseguit la classificació un pare, Vicente Ferré, un fill Marcos Ferré i un net Markitos Sánchez i Ferré,  amb els seus respectius gossos Otso, Leo i Galax, tots criats i ensinistrats per la família Ferré. Tres generacions d’ensinistradors en un mateix Campionat Nacional.

A vegades els somnis es compleixen, i en aquesta ocasió l’esforç i la perseverança van aconseguir l’objectiu més ambiciós: superar tots les proves amb els seus gossos i sorprendre al món amb els treballs de  Marcos i el seu nebot Markitos, amb tan sols onze anys.

Marcos va aconseguir el primer lloc i, com a tal… Campió d’Espanya! Markitos ha aconseguit entrar en el “top ten” amb una huitena classificació general i ha sigut la revelació mundial en aquesta disciplina pel seu treball tècnic i precís amb el seu gos Galax.

Els vídeos del treball de Markitos amb el seu gos Galax  en Facebook/Youtube, estan donant la volta al món i compten amb  milers d’admiradors de tot el planeta.

Per tot això, la família Ferré vol agrair  a la corporació Municipal de l’Ajuntament de Bétera, el seu suport any rere any, perquè puga continuar lluitant per portar al municipi els èxits que tots desitgem per a ell.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia