L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) va organitzat una sèrie d’activitats a Bétera per al passat dissabte, 02 d’abril. Aquestes citades activitats van estar encaminades a conscienciar a la ciutadania de la importància de la depuració de l’aigua per a la protecció mediambiental i es van dur a terme amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, efemèride que es va commemorar la setmana passada. Doncs, cada 22 de març es celebra aquest dia per a destacar la importància d’aquest líquid essencial per a la vida.

A més de tallers en els diferents centres educatius de Bétera, l’EPSAR, amb la col·laboració del consistori de la localitat, va acollir de 10.00 a 14,00 hores diferents dinàmiques lúdic-educatives relacionades amb el viatge de l’aigua a través d’una depuradora. La jornada va tindre lloc en la Plaça Sants de la Pedra, ubicada en la zona coneguda com “El Bulevard” de Bétera.

Des de l’àrea municipal d’Aigües i Medi Ambient de l’Ajuntament de Bétera es van sumar a aquesta iniciativa i van convidar a tots els veïns i veïnes del municipi a participar i conéixer de primera mà tot el procés de sanejament i l’important que resulta per a la cura de la biosfera.

L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (abreujadament l’Entitat de Sanejament d’Aigües) es va crear per la Llei 2/1992 de la Generalitat Valenciana, de 26 de març, com una entitat de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i independent de la personalitat jurídica de la Generalitat, i plena capacitat pública i privada.

La seua relació amb la Generalitat es realitza a través de la Conselleria a la qual a cada moment estiga adscrita. Actualment, està adscrita a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, en virtut del Decret 158/2015, de 18 de setembre, del Consell, que aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la citada Conselleria en els termes establits en la Llei 2/1992, y el Decret 170/1992.

Entre les funcions de l’EPSAR es troba la de gestionar l’explotació de les instal·lacions i executar les obres de sanejament i de depuració que l’Administració de la Generalitat Valenciana determine, així com aquelles altres que li puguen encomanar les entitats locals o altres organismes.

A continuació, oferim una fotogaleria d’imatges. Demà, compartirem un vídeo amb entrevistes a les diferents autoritats durant la jornada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia