Des del Consistori de Bétera s’han sumat a la proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), volent mostrar  la seua més absoluta repulsa després de tindre coneixement d’una nova víctima per violència vicària.

Per aquest motiu, s’ha convocat un minut de silenci per a hui dimarts, 05 d’abril, a les 12.00 hores en totes les dependències municipals, sempre complint amb les mesures sanitàries establides.

I és que, com habitualment fa, la FVMP convoca a una concentració silenciosa d’un minut a les 12.00 hores; en record i denúncia per una nova víctima de violència d’aquesta classe. La FVMP manifesta la seua repulsa davant aquesta nova agressió, i fa una crida a tota la societat perquè denuncie i condemne aquests actes amb el propòsit d’acabar amb qualsevol acció fruit de la violència d’aquest tipus.

En aquest cas, es tracta de l’assassinat del xiquet d’11 anys, veí de Sueca.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat l’assassinat d’aquest menor a les mans del seu pare com un cas de violència vicària, el primer d’aquest 2022, mentre que són 47 els menors assassinats per violència masclista des de 2013, quan van començar a comptabilitzar-se els casos.

El crim es va conéixer aquest diumenge al voltant de les 14.00 hores, quan la mare del menor, de 44 anys, va acudir al domicili patern a recollir al seu fill i, al no obrir-li la porta, va avisar als serveis d’Emergències.

Quan una patrulla de la Guàrdia Civil va acudir a l’habitatge, els agents van comprovar els fets i van detindre al progenitor, qui va ser traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil de Sueca, on romandrà fins demà, quan serà posat a la disposició del jutge.

En un missatge en Twitter, la delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que existien denúncies prèvies per violència masclista contra el presumpte agressor.

De fet, el mes d’agost passat un jutge va suspendre “qualsevol règim de visites” de l’home, malgrat la qual cosa un mes després els pares van ratificar en un altre jutjat un conveni regulador que establia la custòdia compartida del menor.

El conveni de separació havia sigut establit al juliol de 2021, quan tots dos cònjuges van presentar una demanda de divorci de mutu acord, i va ser ratificat també per tots dos al setembre d’aqueix mateix any.

Però entremig, a l’agost, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sueca, amb competències en matèria de violència sobre la dona, va celebrar un judici ràpid contra l’home i li va condemnar a huit mesos d’allunyament i prohibició de comunicació respecte a la seua exmuller, a qui va atorgar la custòdia i pàtria potestat del menor suspenent qualsevol règim de visites respecte del fill.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia