Com ja hem comentat aquests últims dies, l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) va organitzar una sèrie d’activitats a Bétera per al passat dissabte, 02 d’abril. Aquestes citades activitats van estar encaminades a conscienciar a la ciutadania de la importància de la depuració de l’aigua per a la protecció mediambiental i es van dur a terme amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, efemèride que es va commemorar la setmana passada. Doncs, cada 22 de març es celebra aquest dia per a destacar la importància d’aquest líquid essencial per a la vida.

A més de tallers en els diferents centres educatius de Bétera, l’EPSAR, amb la col·laboració del consistori de la localitat, va acollir de 10.00 a 14,00 hores diferents dinàmiques lúdic-educatives relacionades amb el viatge de l’aigua a través d’una depuradora. La jornada va tindre lloc en la Plaça Sants de la Pedra, ubicada en la zona coneguda com “El Bulevard” de Bétera.

Des de l’àrea municipal d’Aigües i Medi Ambient de l’Ajuntament de Bétera es van sumar a aquesta iniciativa i van convidar a tots els veïns i veïnes del municipi a participar i conéixer de primera mà tot el procés de sanejament i l’important que resulta per a la cura de la biosfera.

Julio Sanchis, cap de servei de suport tècnic de la direcció general dels Fons Europeus de la Generalitat Valenciana, va comentar la importància dels Fons FEDER per a costejar infraestructures tan importants com la depuradora de Bétera. “Que Europa haja volgut apostar per invertir en aquesta infraestructura és realment important perquè va a permetre a la població d’aquest municipi poder depurar eixa aigua i poder-la utilitzar, en aquest cas, per a l’ús del cabal ecològic del barranc del Carraixet”, va declarar.

Andreu Iranzo Navarro, Director General dels Fons Europeus de la Generalitat Valenciana, va indicar que “hi ha algunes depuradores que cal millorar, ampliar o construir i, precisament, la de Bétera és una de les que estem ampliant amb un poc més de 8 milions d’euros i els Fons FEDERS són fonamentals per a aquestes tasques”.

Àngel Conca, gerent de l’EPSAR va destacar que “el creixement de Bétera, tant poblacional com industrial, marcava que necessitava una infraestructura pública que sanejarà les aigües i que, a més, brindara aigua de qualitat”.

Carlos Abad, regidor municipal d’Aigües de l’Ajuntament de Bétera, va també manifestar el gran creixement de la població de Bétera i les necessitats d’una depuradora com aquesta.

A continuació, compartim un vídeo amb les entrevistes a les diferents autoritats durant la jornada.

 

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia