La veïna de Bétera i directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daria Terrádez, ha destacat la labor que realitzen les escoles ambaixadores del Parlament Europeu per a fomentar el coneixement sobre la Unió Europea entre els joves.

Térradez ha participat en la I Trobada d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu, organitzada a Orihuela pel Col·legi Diocesà Oratori Festiu de Sant Miquel, en el qual s’han donat cita 22 centres, huit d’ells de la Comunitat Valenciana.

El programa escoles ambaixadores té per objecte estimular un coneixement actiu d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves. En aquest sentit, la directora general ha afirmat que acostar la Unió Europea als joves “no sols implica ensenyar la història i el funcionament de les institucions europees, sinó que, a més, comporta donar a conéixer els avantatges de la ciutadania europea i els valors comuns en què es fonamenta la Unió”.

Així mateix, Terrádez ha indicat que “aquesta presa de consciència contribueix a fomentar la necessària participació juvenil en les polítiques europees i afavoreix el desenvolupament d’un pensament crític”.

Durant la trobada, en el qual s’ha debatut sobre temes com l’educació i la sanitat, els participants han abordat la qüestió de la bretxa digital i la seua vinculació a l’educació post-pandèmica així com la pertinència de permetre la circulació de persones no vacunades entre els estats membres de la Unió Europea.

Terrádez ha recolzat la labor dels docents i agraït la participació dels centres educatius i l’alumnat en l’organització d’activitats europees, i els ha animat a continuar amb aqueixa implicació.

Durant la seua intervenció, la directora general ha assenyalat també les iniciatives de promoció, suport i difusió en matèria europea que es duen a terme des de la Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, com ara les beques per a realitzar pràctiques professionals en matèria d’acció exterior, les beques per a l’estudi de postgraus en el Col·legi d’Europa i les subvencions destinades a activitats de formació i difusió en matèria de la Unió Europea i d’acció exterior.

Terrádez ha destacat que la Generalitat posa a la disposició dels centres educatius i de tota la ciutadania els serveis d’Europe Direct Comunitat Valenciana. Organisme que forma part d’una xarxa d’informació de la Comissió Europea amb l’objectiu de promoure la comunicació i la participació en temes europeus a través d’activitats i una atenció directa al públic.

Escoles Ambaixadores

El programa Escola Ambaixadora del Parlament Europeu és una iniciativa educativa del Parlament Europeu destinada a centres de 4t curs d’ensenyament secundari, 1r i 2n de Batxillerat i grau mitjà de Formació Professional que té com a finalitat estimular entre els joves el coneixement de la Unió Europea i el Parlament Europeu.

Durant el curs 2021-2022, dotze centres de la Comunitat Valenciana participen en aquest projecte que els permetrà accedir a les diferents activitats organitzades pel Parlament Europeu, així com entaular contacte amb entitats i organitzacions de la societat civil tant europees com nacionals i locals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia