Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciará en Setmana Santa una serie d’obres de manteniment i millora de via en les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia que obliguen a realitzar diferents talls del trànsit ferroviari en diferents trams dels recorreguts, que seran compensats amb serveis substitutoris d’autobusos, a excepció del servei nocturn de divendres, dissabtes i vespres de festius.

La Generalitat invertirà en total 32,1 milions d’euros, IVA inclòs, en diverses actuacions amb l’objectiu de renovar diferents trams en superfície de la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castellón), Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) i Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport), per a aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

En la Línia 1, les obres previstes per a Setmana Santa obligaran a tallar el trànsit ferroviari entre Bétera i Masies del 14 al 25 d’abril, programant FGV servei substitutori d’autobús.

En la Línia 2, els treballs afectaran el trajecte entre Llíria i Benaguasil 1r del 17 al 24 d’abril, prestant també servei substitutori d’autobús.

En la Línia 3, les actuacions planificades comportaran la suspensió del servei entre Rafelbunyol i Albalat dels Sorells del 14 al 25 d’abril, també amb servei substitutori d’autobús.

Es recomana a les persones usuàries que s’informen del pas dels trens, de la ubicació de les parades dels autobusos i de les freqüències dels mateixos en la pàgina web (consultar ací) i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv o l’App oficial de Metrovalencia.

En cada estació de metro hi haurà un informador que orientarà a les persones usuàries de com dirigir-se a la parada d’autobús per a realitzar transbord per a prosseguir amb el seu desplaçament, atés que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels busos, no es troben en la pròpia estació del tren.

Les dates dels talls de servei, Setmana Santa i Pasqua, han sigut triades per a causar les menys molèsties possibles a les persones usuàries, atés que en aqueixos dies s’acumulen nombrosos festius i en les jornades laborables no hi ha classes en tractar-se de vacances escolars i universitàries.

Aparells de via

Amb aquesta intervenció s’actuarà sobre aparells de via (desviaments, fuites, travessies, aparells de dilatació, talperes, etcètera.) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

En concret, amb les actuacions de la Línia 1 es renovaran tres desviaments, dos trams de via i un passe a nivell per als vianants. Amb les de la Línia 2 es renovaran tres desviaments, un tram de via i un passe a nivell vehicular. Amb les de la Línia 3 se substituiran tretze desviaments, es milloraran dotze passos a nivell per al trànsit rodat, es renovarà de manera completa tres passos a nivell per als vianants i la urbanització d’altres dos passos per als vianants. Addicionalment, es renovaran, milloraran o *riparán diversos trams de via i se substituiran les dues talperes en el final de la línia en l’estació de Rafelbunyol.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques.

Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini. Una vegada finalitzats aquests treballs, s’obtindrà una millora substancial del servei ferroviari quant a seguretat, comoditat i puntualitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia