El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat en Les Corts que el Pla Reactiva, la resposta valenciana a la crisi generada per la invasió d’Ucraïna, inclourà un bo de 100 euros mensuals durant tres mesos per als autònoms i les autònomes que s’han vist afectats per l’increment dels preus de l’energia.

Es tracta d’una iniciativa que forma part del Pla Reactiva, que es presenta aquest dijous al costat dels agents socials en el Palau de la Generalitat i del qual ja s’han avançat algunes mesures més, com l’increment de fins al 30% del bo d’ajuda energètica en la Renda Valenciana d’Inclusió o la reducció del 10% de les taxes de la Generalitat.

El president ha iniciat la seua intervenció demanant la unió de tota la Cambra, “sense equidistàncies, sense eufemismes, sense excuses” contra la violència de gènere, l’última manifestació del qual, després d’una “setmana dramàtica per als valencians i valencianes”, es reflecteix en “l’horror més insondable” dirigit cap a una dona: l’assassinat del seu fill. “Li ho devem a Jordi”, el xiquet d’11 anys assassinat pel seu pare a Sueca, “li ho devem a la seua família i li ho devem a totes les dones assassinades”, ha assenyalat.

El president ha defensat, d’altra banda, la resposta donada pel Consell davant la pandèmia, que tindrà la seua continuació ara davant la crisi provocada per la guerra a Ucraïna, amb el treball d’enfortiment del “escut social” emprés des de 2015, un esforç que ha permés incrementar la inversió en sanitat, educació polítiques inclusives, ocupació i habitatge. Com a exemple, ha subratllat que la xifra de persones beneficiàries de la dependència ha augmentat de 41.0000 a 122.000 i que la renda valenciana d’inclusió ha passat de protegir 23.000 persones a fer-ho a 75.000 en l’actualitat, més de tres vegades més que amb el Govern anterior.

“Per aquest motiu aprovem el Pressupost de la Generalitat més social de la història”, ha dit Puig, qui ha subratllat que la ciutadania espera del seu Govern “decència, que la té, honradesa, que la té, i gestió, que la té”. “Aqueixa és la nostra ruta, el nostre itinerari; no perdem ni un minut de temps en altres coses”, ha agregat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia