Els xiquets i xiquetes ucraïnesos de zero a tres anys podran assistir a l’Escoleta Municipal Josefa Guardiola i Xiquets així com al menjador de manera gratuïta a Bétera. Així s’ha acordat en la Junta de Govern Local d’aquesta setmana.

“Són temps difícils per a Ucraïna i volem que les famílies que vinguen a Bétera se senten recolzades. Estem facilitant tot el possible la seua adaptació al nostre municipi, treballem perquè se senten com a casa i tinguen accés a tots els serveis municipals”, ha assenyalat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

La regidoria municipal d’Hisenda al costat de la regidoria municipal de Drets Socials ha impulsat una modificació del preu públic per Prestació del Servei de la Escoleta Infantil Municipal de Primer Cicle i del preu públic del menjador de la Escoleta com una mesura municipal més que se suma a les ja empreses pel Consistori.

“L’objectiu és regular l’accés gratuït dels menors refugiats ucraïnesos empadronats en el nostre municipi que cada vegada són més donada la solidaritat de les famílies de Bétera que estan acollint a famílies amb xiquets xicotets en edat escolar”, ha explicat el regidor d’Hisenda, Manuel Pérez.

La bonificació es realitza després de considerar-se que concorren causes d’interés social, benèfiques i humanitàries que justifiquen que el cost del servei no quede cobert amb el preu públic a aprovar, atés que els destinataris del servei pertanyen al col·lectiu afectat per la crisi humanitària originada per la invasió de Rússia a Ucraïna.

A més i, tal com ha indicat la regidora de Drets Socials, María Segura, “treballem per a donar una atenció integral als quals més ens necessiten i ara amb aquesta circumstància sobrevinguda, des de l’àrea de Drets Socials s’han redoblat els esforços per a oferir un servei addicional a les famílies d’Ucraïna. No podem deixar de costat a ningú”.

També, al costat de Creu Roja, s’ha obert la convocatòria de classes de castellà i activitats d’integració per a refugiats i persones migrants. A més d’oferir activitats de coneixement sociocultural del municipi perquè coneguen el nostre entorn.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia