El Centre Artístic Musical de Bétera ha preparat un concert per a aquest diumenge, 10 d’abril. En aquesta ocasió serà un concert coral del Rèquiem de Fauré a càrrec de l’Orfeó d’Aldaia i el Cor del citat centre.

La coral formada per a aquest citat concert estarà dirigida per Fernando Tabernes i Muñoz. El baríton serà Fabio Pinto i Soares, la soprano Valeria Sepó i Lluch i el pianista Pablo Baidez i Rodrígo.

Aquesta jornada musical tindrà lloc, a les 19.00 hores, a l’església de la Puríssima Concepció de Bétera.

Fundat en 1972, l’Orfeó d’Aldaia ha tingut una activitat molt intensa al llarg de tots aquests anys, on cal destacar les participacions i els premis assolits en els certàmens de Masses Corals de Sagunt i d’Havaneres de Torrevella, al Certamen Internacional de Masses Corals de Tolosa (Guipúscoa), segon premi al Certamen d’Egea dels Cavallers (Saragossa), dos segons premis al Certamen Coral Fira de Tots els Sants (Cocentaina)… i la realització de muntatges simfonicocorales al costat d’agrupacions com la Orquestra de València, Orquestra Filarmònica de la Universitat de València i de la Universitat d’Alacant, entre moltes altres.

En el vessant musicològic s’ha interessat per la recuperació del patrimoni musical fruit de la qual han estat els concerts monogràfics dedicats al repertori valencià dels segles XV al XVIII i la recuperació, la transcripció i la interpretació d’un Miserere i la nadala Ab sols ho avis d’un deixant del aldaiero Pascual Fuentes (1721-1768).
El 1984 va representar Espanya a la 24a Ressenya Internacional de Cors a Loreto (Itàlia). Ha realitzat intercanvis i concerts a Txecoslovàquia, Itàlia, França, i Espanya (Madrid, Toledo, Barcelona, Girona, Murcia, Navarra, etc.), últimament ha actuat en la Biennal de Bunyol, Fira d’espectacles d’arrel tradicional de Manresa, Trobada de Música Coral Religiosa de Caravaca i, habitualment, en la programació del Palau de la Música i del Centre Cultural La Beneficència de València.

L’Orfeó és membre de la Federació de Cors (FECOCOVA) i de la Federació de Folklore (FFCV) de la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, el Cor de Bétera naix a l’Escola de Música de la pròpia societat a iniciativa d’alguns alumnes de l’assignatura “Conjunt Vocal” i de la seua professora Josepa Campos, a l’any 1995. El nombre de components des de la seua fundació està al voltant de 30/35 membres.

Entre les seues activitats habituals es troben: concerts de Nadal i rondes de nadales al carrer, missa de Santa Cecília i misses majors, enllaços matrimonials, festivals benèfics, concerts de música sacra, intercanvis corals i col·laboracions en projectes d’altres cors. Ha gravat un CD de nadales i cançons en valencià, ha obtingut el 3er premi al Certamen de Corals cel·lebrat a Potries, ha estat tercer classificat al programa de l’antiga Canal 9 CANTEM DE COR i també ha aconseguit el 3er premi al Certamen de Cors cel·lebrat a Oliva, entre altres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia