(EFE) Agents de la Guàrdia Civil han confiscat a Bétera un total de 1.090 animals dissecats, destinats al contraban i valorats en més de 29 milions d’euros, la major troballa d’espècies protegides a nivell nacional i un dels més grans d’Europa.

Dels exemplars trobats 405 pertanyien al CITES (Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres), alguns d’ells fins i tot extints, com el “oryx dammah”, o pràcticament extints com el “addax” o el tigre de bengala, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Després d’aquesta troballa, en un recinte de més de 50.000 metres quadrats, s’ha investigat a una persona pels presumptes delictes de contraban i un altre relatiu a la protecció de la flora i fauna.

L’operació, denominada “VALCITES” i desenvolupada per l’Equip de Protecció de la Naturalesa de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, es va iniciar el mes de novembre passat, quan els agents van tindre coneixement d’una possible col·lecció privada d’espècimens d’animals en el terme municipal de Bétera.

Els agents van localitzar una nau en aquest municipi de més de 50.000 metres quadrats, que contenia en el seu interior un habitatge i altres dues naus, on es van trobar 1.090 animals dissecats.

Entre els exemplars es van trobar animals amb diversos nivells de protecció com el guepard, lleopard, lleó, linx, os polar, pantera de les neus o el rinoceront blanc, i 198 peces de grans ullals d’ivori d’elefants.

En la següent fase de l’operació els agents procediran a l’anàlisi de tota la documentació aportada per l’autor per a justificar la tinença de les peces ressenyades.

En l’operació han col·laborat els inspectors i tècnics facultatius de la Unitat Tècnica de la Prefectura del Servei de Protecció de la Naturalesa i membres de l’Institut Legal i Ciències Forenses, que gràcies al Sistema Integrat de Gestió i Control de la Qualitat i del Medi Ambient han aconseguit identificar a les espècies protegides.

També s’ha comptat amb la col·laboració d’EUROPOL, emmarcada dins de les actuacions EMPACT, de la qual el Cos de la Guàrdia Civil és colíder, han indicat les mateixes fonts.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Llíria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia