El 14 d’abril de 1931 es va proclamar la Segona República Espanyola. En commemoració d’aquest dia, l’Associació per la Nova República de Bétera ha organitzat un acte en el municipi.

Així dijous, 14 d’abril, durà a terme un homenatge floral als republicans que van ser víctimes dels Camps de Concentració Nazis, en el Monòlit situat al jardí del carrer La Pau de la localitat. Aquest acte donarà inici a les 11.00 hores i, a continuació, els assistents es dirigiran al Cementeri municipal de Bétera per a rendir un homenatge en la làpida que un dia l’Ajuntament de Bétera va col·locar en aquest cementeri pels republicans afusellats i morts pels maltractaments patits en el Camp de Concentració de Portaceli entre els anys 1939 -1942 i que van ser enterrats en aquest cementeri, desconeixent-se els seus noms, procedència i data d’aquest.

Informació enviada per Maria José Meseguer. Presidenta de l’Associació per la Nova República
Imprimir article
Comenta aquesta notícia