Coincidint amb el Dia Internacional de l’Autisme, el passat 02 d’abril, la terapeuta ocupacional valenciana i veïna de Bétera, Aurora Carbonell, va posar en marxa TEAsisTO, la primera iniciativa centrada en especialitzar i capacitar a assistents personals per a acompanyar a persones amb autisme.

Carbonell, amb més de 15 anys d’experiència com a terapeuta de xiquets i joves amb autisme, dedicada a l’assessorament de famílies i a la formació d’altres professionals, ha vist la necessitat que els professionals (tècnics en integració social, auxiliars d’infermeria i educació infantil, terapeutes ocupacionals, logopedes, psicòlegs, fisioterapeutes, metges, infermers…), “que vulguen optar a un treball d’assistent personal per a persones amb TEA reben una formació específica centrada en autisme”.

“Des de TEAsisTO oferirem l’especialització perquè aquells professionals, que desitgen exercir com a Assistents Personals, puguen optar al lloc laboral, siguen de la comunitat autònoma que siguen”, ha afirmat Carbonell, qui insistit que la implantació de l’assistent personal canvia completament la vida de les persones amb diversitat funcional, de les seues famílies i del seu entorn social, ja que garanteix la inclusió real, el dret a decidir i la participació en la vida pública.

En aquesta línia, Carbonell ha posat l’accent que “la llei de dependència proposa la figura de l’assistent personal com a suport al desenvolupament personal, és a dir, és una figura facilitadora d’aprenentatges, no és un cangur ni un cuidador, és per això que han d’estar especialitzats”.

Des de TEAsisTO s’oferiran xarrades gratuïtes, durant abril i maig, dirigides a la conscienciació i sensibilització sobre l’autisme, en instituts que imparteixen cicles formatius sociosanitaris i de l’àmbit de l’educació, com l’IES Jordi Sant Jordi, l’IES Misericòrdia, l’IES Faitanar, l’IES L´Eliana i l’IES Tierno Galván.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia