Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà servei d’autobús substitutori en aquells trajectes en els quals Metrovalencia haurà de realitzar corts parcials del servei ferroviari a causa dels treballs de manteniment i millora de via que durant la Setmana Santa i Pasqua es duran a terme en les Línies 1, 2 i 3.

Aquest servei substitutori d’autobús només romandrà actiu durant el dia, atés que, quan hi haja servei nocturn per ser divendres, dissabte o vespra de festa, la circulació ferroviària es detindrà en Seminari, en la Línia 1; a L’Eliana, en la Línia 2; i a Meliana, en la Línia 3, sense continuïtat de bus.

La Generalitat invertirà en total 32,1 milions d’euros, IVA inclòs, en diverses actuacions amb l’objectiu de renovar diferents trams en superfície de la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castellón), Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) i Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport), per a aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

En la Línia 1, les obres previstes per a Setmana Santa obligaran a tallar el trànsit ferroviari durant el dia entre Bétera i Masies del 14 al 25 d’abril. En la Línia 2, els treballs afectaran el trajecte entre Llíria i Benaguasil 1r del 17 al 24 d’abril. En la Línia 3, les actuacions planificades comportaran la suspensió del servei entre Rafelbunyol i Albalat dels Sorells del 14 al 25 d’abril.

Es recomana a les persones usuàries que s’informen del pas dels trens, de la ubicació de les parades dels autobusos i de les freqüències dels mateixos en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv o l’App oficial de Metrovalencia.

En cada estació de metro hi haurà un informador que orientarà a les persones usuàries de com dirigir-se a la parada d’autobús per a realitzar transbord per a prosseguir amb el seu desplaçament, atés que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels busos, no es troben en la pròpia estació del tren.

Les dates dels talls de servei, Setmana Santa i Pasqua, han sigut triades per a causar les menys molèsties possibles a les persones usuàries, atés que en aqueixos dies s’acumulen nombrosos festius i en les jornades laborables no hi ha classes en tractar-se de vacances escolars i universitàries.

Aparells de via

Amb aquesta intervenció s’actuarà sobre aparells de via (desviaments, fuites, travessies, aparells de dilatació, talperes, etcètera.) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

En concret, amb les actuacions de la Línia 1 es renovaran tres desviaments, dos trams de via i un passe a nivell per als vianants. Amb les de la Línia 2 es renovaran tres desviaments, un tram de via i un passe a nivell vehicular. Amb les de la Línia 3 se substituiran tretze desviaments, es milloraran dotze passos a nivell per al trànsit rodat, es renovarà de manera completa tres passos a nivell per als vianants i la urbanització d’altres dos passos per als vianants. Addicionalment, es renovaran, milloraran o repararan diversos trams de via i se substituiran les dues talperes en el final de la línia en l’estació de Rafelbunyol.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques.

Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini. Una vegada finalitzats aquests treballs, s’obtindrà una millora substancial del servei ferroviari quant a seguretat, comoditat i puntualitat.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia