(EFE) La Unitat pedagògica de l’Hospital Clínic de València, conscient de la importància i els beneficis educatius i emocionals de les arts en l’edat infantil, ha incorporat aquest trimestre un taller de “artteràpia” com a projecte d’innovació educativa.

Segons han informat fonts del centre hospitalari, amb motiu de la celebració hui 15 d’abril del Dia Mundial de l’Art, s’han realitzat un total de dotze sessions en els quals les xiquetes i xiquets hospitalitzats han treballat la creativitat i les emocions.

Es tracta d’un projecte conjunt del centre hospitalari amb l’Institut per a la Investigació i el Desenvolupament dels processos de Creació i Artteràpia (IDECART), que va aconseguir finançament de la Conselleria d’Educació dins d’un programa d’investigació i innovació educativa.

Segons la coordinadora de la Unitat pedagògica de l’Hospital Clínic, Maria Pons, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va recomanar en un informe de 2020 que l’art en totes les seues esferes podia contribuir i influir positivament en la salut mental, física i social de totes les persones, des de la infància fins al final de la vida.

“Les aules pedagògiques dels hospitals són llocs propicis per a poder incorporar-ho i així ho estem fent”, ha indicat.

El projecte ha tractat la temàtica “Descobrint el món amb els titelles” i els tallers s’han centrat en els llenguatges artístics, englobant els processos de creació i el joc mitjançant l’elaboració i la construcció de titelles a través del treball cooperatiu.

Andrea *Stimoli, *arteterapeuta que ha dut a terme aquests tallers, ha explicat que entre els objectius generals d’aquest projecte es troben ajudar a fer més familiar i acollidor l’àmbit sanitari als menors ingressats potenciant un espai de seguretat i confiança.

També “promoure una actitud més proactiva partint de la creació com a forma per a mitigar o disminuir el sofriment per la malaltia, i sobretot, fomentar l’art com a mètode d’aprenentatge i descobriment del món”, ha indicat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia