El 14 d’abril de 1931 es va proclamar la Segona República Espanyola. Per aquest motiu, l’Associació per la Nova República de Bétera va realitzar ahir dijous un acte en el municipi.

En primer lloc, l’entitat va dur a terme un homenatge floral en memòria dels republicans que van ser víctimes dels Camps de Concentració Nazis. Aquest homenatge va tindre lloc en el Monòlit situat al jardí del carrer La Pau de la localitat de Bétera. Aquest acte va donar inici a les 11.00 hores. Posteriorment, els assistents es van dirigir al Cementeri municipal de Bétera per a rendir un homenatge en la placa que un dia l’Ajuntament de Bétera va col·locar en aquest cementeri pels republicans afusellats i morts pels maltractaments patits en el Camp de Concentració de Portaceli entre els anys 1939 -1942 i que van ser enterrats en aquest cementeri, desconeixent-se els seus noms, procedència i data d’aquest. En aquest espai, diversos assistents van llegir alguns relats i discursos.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia