(EFE) Més del 95% del professorat de la Comunitat Valenciana exigeix una revisió de les seues retribucions i la reducció de ràtios, el 94% opina que han de créixer les plantilles per a aplicar de manera satisfactòria el plurilingüisme i el model d’inclusió i un 80% considera imprescindible que els centres compten amb personal sanitari.

Aquestes són algunes de les conclusions d’una enquesta realitzada pel sindicat de docents ANPE per a conéixer la situació actual dels centres educatius i les condicions laborals dels seus docents i que, segons assenyala l’entitat en un comunicat, “revela un altíssim grau d’insatisfacció” entre el professorat de la Comunitat Valenciana.

En l’enquesta, s’ha preguntat pels aspectes més rellevants i sobre els quals més reclamacions arriben al sindicat, tant relatius a les condicions laborals del col·lectiu com a la situació dels centres, segons les fonts, que indiquen que en totes les qüestions plantejades “el grau de descontentament existent és molt elevat”.

Així, més del 95% dels enquestats “exigeix una revisió de les retribucions per a compensar la pèrdua de poder adquisitiu que el col·lectiu ve acumulant des de 2010 i que encara s’ha vist més accentuada amb la inflació acumulada durant l’últim any, enfront de la qual, la pujada del 2% d’inici d’any, s’ha quedat en una mera anècdota”, segons *Anpe.

Al gener de 2022, l’IPC interanual acumulat era del 6,1% i només en 2022 “portem ja un acumulat del 3,5%, assenyala per a afegir que el 86% dels docents es considera “agreujat enfront de la resta de funcionaris d’altres cossos, al no comptar amb dies moscosos per a poder atendre assumptes propis”.

Respecte a la situació dels centres, el 94% dels docents considera que han d’augmentar-se les plantilles dels centres per a poder aplicar de manera satisfactòria el plurilingüisme i el model d’inclusió, especialment tenint en compte que la majoria d’alumnat que requereix mesures especials pertany a centres públics.

Més del 95% creu “imprescindible” una reducció de les ràtios per a poder oferir una atenció més directa i individualitzada al seu alumnat, una reducció de la càrrega burocràtica en els centres i la necessitat de comptar amb personal administratiu en tots ells i en la quantitat adequada, mesura fonamental per a poder centrar-se en la que hauria de ser la seua labor fonamental: la docència.

També reclamen a la Conselleria “que faça un pas més a l’hora de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar” i, en aquest sentit, un 92% dels docents reclama la posada en marxa del procediment del Concurset, que ja està en funcionament en altres comunitats amb resultats positius contrastats.

Així mateix, el 80% del professorat considera imprescindible que els centres compten amb personal sanitari, alguna cosa que segons assenyala ANPE ve reclamant històricament abans fins i tot de la pandèmia, “com a mesura de seguretat en els centres i per a descarregar responsabilitats als docents que ni estan preparats per a elles ni són part de les seues atribucions”.

“En la nostra obstinació per lluitar pels interessos dels docents de l’ensenyament públic, ANPE continuarà exigint a la Conselleria que realment millore les condicions laborals del professorat i la situació dels centres educatius com a garantia d’un ensenyament públic de qualitat”, conclou el comunicat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia