Cada 18 d’abril se celebra el Dia Internacional dels Monuments i Llocs. Per aquest motiu, algunes institucions i ciutats celebren jornades de portes obertes gratuïtes en diferents museus.

El Dia Internacional dels Monuments i Llocs va ser proposat per el Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS) el 18 d’abril de 1982 i aprovat per l’Assemblea General de la UNESCO en 1983. Així, aquesta data es commemora des de 1984. La finalitat d’aquesta celebració és promoure la presa de consciència sobre la diversitat de el patrimoni cultural de la humanitat, de la seua vulnerabilitat i dels esforços que es requereixen per a la seua protecció i conservació.

Cada any ICOMOS proposa una temàtica per a les celebracions i activitats que són organitzades pels Comités Nacionals i Científics de ICOMOS i altres organitzacions que desitgen participar. El tema de 2019 va ser Paisatges Rurals. Aquest és un tema relacionat amb el del Simposi científic ICOMOS 2019 sobre el patrimoni rural, que va tindre lloc en Marrakesh, el Marroc.

Aquest 2022 el tema per al Dia Internacional dels Monuments i Llocs és: Patrimoni i Clima. Es tracta de desenvolupar una acció climàtica inclusiva que tinga en compte la protecció del patrimoni cultural enfront dels impactes climàtics adversos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia