(EFE) Estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) participen en el disseny de dues noves aplicacions per a millorar la inclusió social de persones amb diversitat funcional, una per a fer accessible l’esport i l’altra per a facilitar l’aprenentatge de les formes geomètriques amb hologrames casolans.

Totes dues aplicacions, anomenades Gibaliça i HoloGeometry, són prototips desenvolupats en el marc del projecte europeu Innosid, en el qual participa l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de la UPV, segons fonts de la institució acadèmica.

El projecte va celebrar la seua última activitat, que consistia en una trobada de programadors, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació, on es van presentar les dues aplicacions.

La primera d’elles, Gibalica, ha sigut desenvolupada per quatre estudiants de les universitats participants, entre elles, Patricia Valcárcel, alumna del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació de la UPV.

Valcàrcel ha explicat que l’aplicació –en fase de prototip- vol acostar l’esport a tothom, ajuda a imitar exercicis bàsics i a seguir una rutina a qualsevol persona. “És inclusiva, ja que està dissenyada perquè puguen utilitzar-la també persones amb mobilitat reduïda o amb visió reduïda”, ha destacat.

L’aplicació utilitza aprenentatge automàtic per a detectar els moviments de l’usuari amb la càmera frontal del mòbil i avalua si s’imita bé o no el moviment o exercici que li proposa, amb tres nivells de dificultat.

“En funció de com ho faces, et dona una puntuació o una altra; compte també les repeticions i si aconsegueixes l’objectiu marcat”, ha afegit.

La segona de les aplicacions, HoloGeometry, va dirigida a tots els públics, però especialment als més xicotets i a la població amb alguna mena de dificultat en l’aprenentatge. En el seu desenvolupament ha participat Ainoa Ginés, alumna també del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació de la UPV.

Permet crear hologrames “casolans” i treballar i interactuar amb ells, pujant-los, baixant-los, girant-los; en definitiva, jugant amb cadascuna de les formes geomètriques que HoloGeometry incorpora. D’aquesta manera, facilita l’aprenentatge d’aquestes figures, les seues característiques, d’una forma lúdica, assegura Ainoa Ginés.

Finançat pel programa ERASMUS+, Innosid està coordinat per la Universitat de Zagreb (Croàcia) i en ell participen 6 universitats europees i l’Associació croata de síndrome de Down, entre elles la UPV.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia