El sindicat CSIF ha demanat per escrit a la Direcció General de Recursos Humans de Conselleria de Sanitat que reforce els hospitals de Llíria i Arnau de Vilanova, a València. La central sindical ha dut a terme aquesta mesura davant les escasses places estructurals planificades per a aquests centres hospitalaris, que provocaran un minvament en l’atenció i una reducció respecte a les places actuals de reforços covid.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica, en els escrits registrats en els quals fa una repàs de les mancances per categories, “el rebuig i indignació” de col·lectius com a tècnics de cures auxiliars d’infermeria (TCAE), auxiliars administratius i zeladors. A l’hospital de Llíria, per exemple, únicament Conselleria ha contemplat una plaça estructural de zelador malgrat la necessitat, “almenys, de sis zeladors”.

El sindicat continua explicant que pel que fa a TCAE, Sanitat solament ha previst dues places, “una retallada extrema que seguirà *tensionando una plantilla esgotada i deficitària”, segons recalca CSIF, que sol·licita un increment fins a un mínim de 15.

La central sindical assenyala que la situació es repeteix en categories com a tècnic de raigs, que ha comptat amb dos acúmuls de tasca durant aquest període pandèmic i per a la qual, en canvi, Conselleria no ha previst reforços. De la mateixa manera mostra el seu malestar per “la no creació d’una plaça de tècnic de laboratori i una altra de tècnic de farmàcia”, ja que el sindicat reclama un mínim d’una plaça per a cadascuna d’elles a l’hospital de Llíria.

CSIF, respecte a l’hospital Arnau de Vilanova, a la ciutat de València, ha presentat també diversos escrits en els quals sol·licita un increment de reforços estructurals. Per exemple, alerta que solament Conselleria ha previst tres de TCAE, quan faria falta “un mínim de 30”, doncs, com subratlla, “el reforç ha d’adequar-se a les necessitats traslladades per la Direcció del departament i a les posades de manifest durant la pandèmia, ja que la plantilla es va augmentar fins a 43 treballadors”

El sindicat avisa igualment de “la repercussió negativa en la qualitat assistencial” que suposa “l’assignació d’un únic reforç en la categoria de zelador” prevista per a l’hospital Arnau de Vilanova. La central sindical reclama que arribe fins a “un mínim de sis places de zelador” per a adequar-se “a les pròpies necessitats traslladades des de la Direcció del departament a Conselleria de Sanitat”.

La central sindical també adverteix de la nul·la provisió de noves places en categories com a tècnic de farmàcia o tècnic de raigs, malgrat la petició de dues i una, respectivament. “No entenem una falta de provisió tan extrema”, recalca el sindicat en el seu escrit relatiu a aquestes categories.

CSIF, igualment, posa l’accent, ja en el conjunt del departament Arnau-Llíria, en el seu “rebuig davant la no creació de reforços de metges intensivistes”. Sobre aquest tema afirma que “el Servei de Medicina Intensiva del departament ha ampliat la seua capacitat assistencial en els últims cinc anys sense un increment proporcional de plantilla”. Per exemple, s’ha passat de sis a 16 llits UCI. El sindicat sol·licita “la creació d’un mínim de sis places de reforç estructural de facultatiu *intensivista”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia