La regidoria municipal de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera ha obert la convocatòria per a inscriure’s al programa pilot “Menjar a la Llar”.

Aquesta iniciativa consisteix en un servei de menjar a domicili destinat a la població sènior amb necessitats i situacions excepcionals que proporciona als veïns i veïnes de Bétera una alimentació saludable i adequada a les seues necessitats i que pretén també previndre els possibles trastorns de salut derivats d’una alimentació insuficient o inadequada.

Aquest programa es posarà en marxa com una experiència pilot que contribuïsca a la salut, el benestar i la qualitat de vida dels majors beterans.

El servei municipal “Menjar a la Llar” consisteix en el repartiment diari a domicili a cada usuari dels menjars de dilluns a divendres, exceptuant els dies festius, i en horari de repartiment d’entre les 12.00 i les 14.00 hores.

Aquest servei inclou un primer plat, un segon plat, unes postres i pa, en grans quantitats. Aquest menú s’adapta també de manera personalitzada a cada usuari atenent les seues necessitats nutritives indicades per un facultatiu mèdic.

La població sènior que vulga adherir-se pagarà entre 1,45€ i 5,81€ per menú diari en funció dels seus ingressos i de la capacitat econòmica de la unitat familiar. En aquest sentit, l’àrea municipal de Drets Socials ha treballat en aquesta iniciativa perquè tinga un preu públic assequible a totes les butxaques de la ciutadania de Bétera susceptible de sol·licitar-ho.

A la convocatòria, la qual ja està oberta, poden accedir els majors de 65 anys en situació de necessitat i els menors de 65 anys en situacions excepcionals. D’estar interessats i interessades a participar, hauran d’acudir a l’edifici de Casa Nebot per a sol·licitar cita amb el seu treballador social de referència qui els informarà per a realitzar el tràmit.

La responsable de l’àrea, María Segura, ha volgut assenyalar que “aquesta és una fase inicial del servei que suposarà conéixer l’acceptació del mateix per part de la ciutadania per a així poder ampliar-ho atés que en l’actualitat les places són limitades”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia