L’àrea de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València ha destinat entre 2020 i 2021 al voltant de dos milions d’euros per a la redacció de projectes i l’execució de vies de ciclovianants, dels quals 818.052 euros són per al finançament de projectes presentats per mancomunitats i agrupacions locals. En total, sis mancomunitats i set agrupacions de municipis han accedit a les ajudes, tant en la fase de redacció com d’execució.

“Les vies de ciclovianants han d’unir pobles i teixir xarxes comarcals per a ser útils per a la ciutadania, no sols de manera recreativa, també per a treballar, estudiar o fer compres al poble veí de manera ràpida i sostenible”, ha indicat la diputada Dolors Gimeno.

“Com a responsable de Mobilitat Sostenible i també de Mancomunitats, per a mi és una gran satisfacció comprovar la implicació de les entitats supramunicipals en projectes que milloren la xarxa ciclopeatonal entre els municipis, recuperant camins històrics i recorreguts d’interés turístic, natural i patrimonial”, ha apuntat.

Les mancomunitats de la Costera-Canal i Rincón de Ademuz van rebre 16.723 i 12.278 euros respectivament per a la redacció dels projectes de vies de ciclovianants en 2020, i en 2021 ha obtingut la mancomunitat la Costera-la Canal ajudes de 120.000 euros per a l’accés intermunicipal a la Via Augusta, mentre que el Rincón de Ademuz va rebre 51.572 euros per a la connexió cicloturística de camins rurals no asfaltats a través de la convocatòria de projectes de vies de ciclovianants 2021 del ‘Reacciona’.

D’altra banda la Mancomunitat de la Safor, amb el pla director subvencionat amb 17.000 euros del Reacciona 2020, i 12.750 de 2021, aborda tres projectes: la ruta Gandia-Oliva per la via verda de l’antic ferrocarril Carcaixent-Dénia (reposició de ferm i senyalètica); la ruta del riu Serpis per la via verda de l’antic ferrocarril de Beniarjó fins a la platja de Gandia (reposició de ferm i senyalització); i la del riu Vernissa (construcció de la ruta), del qual l’àrea de Mobilitat Sostenible subvenciona el tram que discorre junt al Monestir de Sant Jeroni amb 250.000 euros.

Finalment, la Mancomunitat de la Valldigna redacta el projecte de vies de ciclovianants que enllaçaran els municipis de Benifairó de la Valldigna, Simat i Barx a través de la Séquia Mare i la dels Molins d’Aigua amb una subvenció de 12.000 euros, igual que la Mancomunitat de les Valls i la del Camp de Túria, que pròximament presentaran els seus projectes.

Així mateix, set agrupacions de municipis s’han beneficiat d’estes ajudes, tant per a la redacció de projectes, com és el cas de les agrupacions encapçalades per Catarroja, Aielo de Malferit, Silla, Alfafar o Ràfol de Salem, amb un total de 62.447 euros, així com per a l’execució de propostes ja redactats de vies de ciclovianants, cas de les agrupacions liderades per Yátova o Chelva, que han rebut 120.000 i 117.497 euros respectivament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia