En una concentració davant el consolat rus a València, els promotors del manifest han anunciat que el seu manifest es publicarà per segona vegada en pocs dies. Una delegació de 30 persones, representants de les organitzacions valencianes signants i de l’equip promotor s’han concentrat per a expressar el seu rebuig a la invasió russa d’Ucraïna i reafirmar el seu compromís amb el poble ucraïnés.

El manifest, que té el suport de personalitats i organitzacions de tots els racons del país, també compta amb la signatura de l’alcalde Joan Ribó, la coreògrafa Rosángeles Valls, el diputat Joan Baldoví, el dramaturg Rodolf Sirera, o la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra.

Entre les organitzacions signants a la Comunitat Valenciana, es troba el col·lectiu Lambda, i la federació estatal a la qual pertany, la FELGTB, la Unió Democràtica de Pensionistes, el Sindicat d’Auxiliars d’Infermeria (SAE), la Federació de Sindicats de Periodistes

(FeSP), ANPE-Sindicat Independent… però també associacions de veïns com la de Canyamelar, organitzacions com Comval o mitjans com a Radi Russafa, Dones Juristes Themis o la Plataforma de Vila-real contra la Guerra, de la qual forma part Unides Podem de Vila-real, a més de membres del moviment Recortes Cero, promotors del manifest, com a Unificació Comunista d’Espanya.

En la concentració, Lola Minuesa, portaveu de Recortes Cero en la Comunitat, ha anunciat la publicació d’un segon manifest en els pròxims dies amb noves signatures i suports, en el qual ‘participaran personalitats i organitzacions de tota la Comunitat valenciana’. Segons Minuesa, ‘la solidaritat de la nostra comunitat s’expressa en moments com aquesta, i més tenint en compte que la nostra capital, València, està des de fa molts anys agermanada amb el poble ucraïnés a través de la ciutat d’Odessa.

Entre les personalitats de la resta del país es troba Antonio Banderas, José Coronado, Clara Llac, Luis Enjuanes, Joaquín Estefanía, Charo López, Marisa Paredes, Pedro Almodova, Luis Tosar o Guillermo Fesser.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia