(Comunitat Valenciana, 21-04-2022). El sindicat CSIF ha exigit per escrit a Conselleria de Sanitat la creació de sis noves places estructurals per a atendre les unitats de vigilància intensiva (UCI) dels hospitals de Llíria i Arnau de Vilanova. La central sindical adverteix de la impossibilitat de cobrir els dissabtes al matí i nombroses guàrdies amb la plantilla estructural actual i el cessament, el 30 d’abril, de sis facultatius amb contractes covid.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica en l’escrit dirigit a Conselleria que el Servei de Medicina Intensiva del departament de salut Arnau-Llíria, que atén les UCI de tots dos hospitals, ha ampliat la seua capacitat assistencial en els últims anys. En concret ha passat de sis a 16 llits des de 2015 fins a l’actualitat. D’elles sis es troben a l’hospital de Llíria, que va arribar a ampliar-les a deu en els pitjors mesos de la pandèmia.

El sindicat CSIF assenyala que aquesta increment de llits ha comportat que es multiplique l’atenció a pacients de poc més de 400 a superar els 900 actuals. No obstant això, malgrat duplicar-se aqueixa cobertura la plantilla estructural de metges únicament ha augmentat en dos facultatius intensivistes i ha passat de set a nou.

La central sindical apunta que aquest últim any eixe increment de pacients ha pogut ser atés amb els sis facultatius contractats com a reforços covid. D’aquesta manera, malgrat la carestia de mitjans, el total de 15 especialista ha aconseguit afrontar l’increment de la demanda i cobrir les guàrdies. El sindicat avisa que aquesta situació canviarà a pitjor amb el cessament d’aquests sis professionals que finalitzen contracte el 30 d’abril i pel fet que Conselleria no ha contemplat la creació d’una sola plaça de metge *intensivista en el departament.

El sindicat adverteix que “resultarà impossible la simple cobertura mínima dels matins de dissabtes amb l’actual plantilla estructural de nou facultatius”. De la mateixa manera alerta que aqueixa dotació de nou facultatius “és insuficient per a guàrdies i per a la resta d’activitats del servei, com a consulta post-UCI, coordinació de trasplantaments i de PCR o consulta de nutrició, entre moltes altres”. També impedeix la cobertura de vacances.

CSIF, davant aquesta situació que es produirà en tot just una setmana i que tindrà “una repercussió negativa en la qualitat assistencial als pacients”, exigeix a Conselleria de *Sanitat que rectifique el seu plantejament inicial i cree “un mínim de sis noves places estructurals de la categoria de facultatiu *intensivistas en el departament Arnau de Vilanova-Llíria”.

Nota enviada pel CSIF.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia