Aquest divendres, 22 d’abril, se celebra el Dia de la Terra, també conegut com el Dia Internacional de la Mare Terra. Es tracta d’una efemèride que se celebra cada 22 d’abril, des de l’any 1970.

El seu promotor, el senador estatunidenc Gaylord Nelson, va instaurar aquest dia per a crear una consciència comuna als problemes de la sobrepoblació, la producció de contaminació, la conservació de la biodiversitat i altres preocupacions ambientals per a protegir la Terra. D’aquesta manera, la finalitat d’aquesta jornada és conscienciar sobre la importància que té conservar el nostre medi ambient. En definitiva, és un dia per a retre homenatge al nostre planeta i reconéixer a la Terra com la nostra llar i la nostra mare.

Realment, el primer antecedent del Dia de la Terra es retrotrau a 1968 quan el Servei de Salut Pública dels EUA va organitzar el Simposi d’Ecologia Humana perquè estudiants de diversos llocs escoltaren científics parlar sobre els efectes de la deterioració ambiental en la salut humana.

Dos anys després en 1970, el ja mencionat senador i activista ambiental Gaylord Nelson proposa la creació d’una agència ambiental i es realitza una manifestació massiva a la qual acudeixen més de dues mil universitats, desenes de milers d’escoles públiques i centenars de comunitats.

Aquesta pressió social dona els seus resultats i el govern dels Estats Units va crear l’Agència de Protecció Ambiental i una sèrie de lleis destinades a la protecció del medi ambient.

En 1972 es va celebrar la primera conferència internacional sobre el medi ambient. La Cimera de la Terra d’Estocolm, l’objectiu de la qual va ser sensibilitzar als líders mundials sobre la magnitud dels problemes ambientals.

Cada any, el Dia Mundial de la Terra té diferents temes. En aquest any 2022 es fa una crida a l’acció climàtica. Aquest enorme desafiament és el més gran per al futur de la humanitat.

A la fi de 2022, s’espera que les nacions augmenten els seus compromisos respecte a l’Acord de París de 2015 sobre el canvi climàtic. També, ha arribat el moment que els ciutadans demanen majors competències a escales globals per a fer front a la nostra crisi climàtica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia