Les veïnes i veïns de Bétera tornen a tindre, com cada mes, una cita solidària aquest mes de febrer. En aquesta ocasió serà hui divendres, 22 d’abril. El departament municipal de Sanitat de Bétera ha organitzat una nova jornada de donació de sang.  Aquesta serà la quarta jornada de donació de sang de l’any en la localitat.

Des d’aquest departament es convida a veïnes i veïns per a donar sang per a salvar nombroses vides. Cada persona té en la seua mà ajudar a salvar una vida amb el simple gest de donar sang.

Una vegada més, s’ha habilitat de nou en aquesta ocasió Casa Nebot (C/ Estació, 5).

Aquesta donació de sang tindrà lloc de vesprada, de 17.00 a 20.30 hores. Només cal complir uns pocs requisits.

A diferència d’una anàlisi de sang, quan fem una donació no és necessari acudir en dejú. Fins i tot és recomanable haver menjat prèviament a la donació.

Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitzen una història clínica i una sèrie de proves. Després de la donació s’analitza la sang.

Pots donar sang:

  • Si tens entre 18 i 65 anys i pesos més de 50 quilos.
  • Encara que hages patit hepatitis abans dels 12 anys.
  • Encara que no estigues en dejú.
  • Encara que tingues el colesterol elevat.
  • Encara que prengues algun dels medicaments de consum més freqüent.

Pots donar fins a 3 vegades cada 12 mesos si eres dona i fins a 4 si eres home. Sempre que el interval entre donacions siga superior a 8 setmanes.
El primer pas per a valorar si es pot realitzar una donació de sang és contestar un qüestionari orientat a detectar qualsevol possible factor de risc.

Les preguntes d’aquest document venen determinades per llei i el seu objectiu és vetlar per la seguretat del donant i del futur receptor.

El metge responsable de l’extracció és qui decidirà, en última instància, si aquesta deu o no realitzar-se.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia