Fa unes quantes setmanes, l’equip de Betera.com va tindre l’oportunitat de parlar amb una de les membres que formen part de la nova comparsa amb la qual compta Bétera, Pilar Sancho. Es tracta de la comparsa mora Almunia.

“Almunia fa referència a les masies que es troben per la Torre Bufilla. És una paraula morisca que ens va agradar per a la comparsa”, ens explica Pilar.

“Ja tenim el CIF, conselleria ja compta amb tota la documentació  i estem en contacte amb el regidor municipal de Festes de Bétera, Manuel Pérez”, prossegueix la membre d’aquesta comparsa.

Pilar Sancho es va apuntar, en un primer moment, a la comparsa Cristiana El Cid de Bétera. “Em cridava l’atenció els vestits i la festivitat de Moros i Cristians i vaig sumar-me a la comparsa El Cid quan va nàixer al municipi. En octubre vam desfilar en la festa del 9 d’octubre i, a partir, d’ahí em va sorgir la il·lusió de formar una comparsa mora”, detalla aquesta veïna de Bétera.

Després d’un temps, Pilar va trobar-se amb gent que també volia formar una comparsa mora i, així, és com va sorgir aquesta formació. No obstant, aquesta comparsa ha tingut alguns canvis i modificacions des dels seus inicis. “Ara ja està la formació més consolidada. En l’actualitat som 10 persones, però hi ha més gent interessada a formar part de la nostra comparsa. De fet, estem fent difusió per les Xarxes Socials i imprimint cartelleria per a donar a conéixer Almunia Comparsa Mora com a tal i que la gent s’anime a formar part d’ella”, comenta Pilar Sancho.

A més a més, també hem estat en contacte amb comparses d’altres poblacions com la de Riba-roja, la qual els ha ajudat en la redacció dels estatuts i constitució de la comparsa.

“A banda de la desfilada organitzada per l’Ajuntament per al 09 d’octubre, ens agradaria fer un altre acte algún matí d’eixos dies festius”, indica Pilar.

Segons ens comenta, Almunia compta ja amb un grup de xiquets però faria falta que s’apuntaren més homes a la comparsa. Els adults abonen una quota de 20 euros i els xiquets de 5 euros. “Després també hem pensat que qui vulga apuntar-se més endavant, pot abonar els endarreriments i qui vulga vestir-se que es compre o es llogue el vestit i abone el sopar o dinar que fem i ja està. És a dir, que estem oberts a tots i no li fiquem traves a ningú, afig.

Així mateix, ens conta que una de les membres de la comparsa és modista. “Ara volem fer un parell de pendons: un que duga l’escut, la lluna, la Torre de Bufilla i l’Almunia i un altre que m’he ideat jo. Aquest últim duria la Torre de Bufilla al centre i uns dibuixos àrabs”, explica.

Qui desitge formar part d’aquesta comparsa, només caldrà que cride a un dels següents números: 636 361 059 (Pilar) / 670 454 301 (Eva).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia