El dimarts i dimecres 26 i 27 d’abril tindrà lloc una Fira d’Intercanvi de Llibres a Bétera.

Aquesta mencionada fira tindrà lloc en el Centre Municipal de Formació per a Persones Adultes (CMFPA), espai que s’ha encarregat d’organitzar l’esdeveniment.  Aquest centre es troba ubicat a l’Avinguda València, 26. La Fira es durà a terme de 16.30 a 19.30 hores, tant el 26 com el 27 d’abril. Des del departament municipal d’Educació de l’Ajuntament de Bétera es convida a les veïnes i veïns a participar en les jornades.

Esta cita cultural coincideix amb les celebracions que s’estan duent a terme aquests dies per a commemorar el Dia Mundial del Llibre.

Cal comentar, com ja hem indicat en altres publicacions, que cada 23 d’abril es celebra el Dia del Llibre i dels drets d’autor. Aquesta data va ser decretada per la UNESCO amb l’objectiu de fomentar la lectura, a més de donar a conéixer el dret de la propietat intel·lectual per a l’autor de la seua pròpia obra literària.

El Dia Mundial del Llibre, va tindre el seu origen el dia 15 de novembre de l’any 1995 com una manera de rendir un homenatge a grans escriptors universals com Miguel de Cervantes, Garcilaso de la Vega, Williams Shakespeare, Vlamidir Nabkov, Josep Pla, Manuel Mejías Vallejo, entre altres.

Va ser a través de la UNESCO que es va decretar el dia 23 d’abril ja que en aqueixa data se celebra el natalici o mort d’aquests il·lustres personatges de la literatura. Això es va aconseguir gràcies a la col·laboració de la Unió Internacional d’Editors i la fi dels quals va ser, no sols fomentar la cultura i les lletres en el món, sinó també, buscar una manera de protegir la propietat del dret d’autor.

A partir d’aquesta data, es busca rendir un homenatge universal als llibres i autors, així com fomentar i descobrir el plaer de la lectura, valorar tota l’aportació cultural i el llegat dels grans escriptors tant del passat com del present.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia