Cada 23 d’abril es celebra el Dia del Llibre i dels drets d’autor. Aquesta data va ser decretada per la UNESCO amb l’objectiu de fomentar la lectura, a més de donar a conéixer el dret de la propietat intel·lectual per a l’autor de la seua pròpia obra literària.

El Dia Mundial del Llibre, va tindre el seu origen el dia 15 de novembre de l’any 1995 com una manera de rendir un homenatge a grans escriptors universals com Miguel de Cervantes, Garcilaso de la Vega, Williams Shakespeare, Vlamidir Nabkov, Josep Pla, Manuel Mejías Vallejo, entre altres.

Va ser a través de la UNESCO que es va decretar el dia 23 d’abril ja que en aqueixa data se celebra el natalici o mort d’aquests il·lustres personatges de la literatura. Això es va aconseguir gràcies a la col·laboració de la Unió Internacional d’Editors i la fi dels quals va ser, no sols fomentar la cultura i les lletres en el món, sinó també, buscar una manera de protegir la propietat del dret d’autor.

A partir d’aquesta data, es busca rendir un homenatge universal als llibres i autors, així com fomentar i descobrir el plaer de la lectura, valorar tota l’aportació cultural i el llegat dels grans escriptors tant del passat com del present.

La ciutat mexicana de Guadalajara va ser nomenada Capital Mundial del Llibre per a l’any 2022 per la Directora General de la UNESCO, Audrey Azoulay, per recomanació del Comité Consultiu de la Capital Mundial del Llibre.

La ciutat, que ja és una Ciutat Creativa de la UNESCO des de 2017, va ser seleccionada pel pla integral de polítiques entorn del llibre com a concepte per a desencadenar el canvi social, combatre la violència i construir una cultura de pau per als seus ciutadans.

En aquest sentit, el Dia del Llibre també es celebrarà hui dissabte a Bétera. La Biblioteca Municipal de la localitat serà la protagonista i estarà oberta al públic de 10.00 a 14.00 hores.

A més a més, a les 12.00 hores, es durà a terme l’espectacle infantil “Contes Disparatats” amb la contacontes Lorena Comín i la música de Josep Pérez.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia