(EFE) Les fortes ratxes de vent que es van registrar aquest dissabte en la Comunitat Valenciana van aconseguir màximes de 87 quilòmetres per hora en l’aeroport de València, 80 a Utiel, 76 a Vilafranca, 73 a Miramar i Xàtiva i 72 a Pego.

Segons les dades recollides per Aemet, les ratxes van arribar a 69 km/h a València i Atzeneta del Maestrat, 68 a Llíria, 63 a Bicorp, Chelva, Morella, Segorbe i Carcaixent, i 62 a Villena.

Els bombers van rebre nombrosos avisos per incidents causats pel vent i van haver d’actuar per caiguda de branques o arbres, cornises, façanes o planxes metàl·liques, i per a retirar un llit elàstic que tenia risc de caure des d’una terrassa enlaire a Vinalesa.

El Consorci de Bombers de València va rebre quasi una trentena d’avisos per vent i ha efectuat una dotzena de serveis a Torrent, Paterna i Sagunt, el Consorci de Castelló va realitzar fins a les 15.00 hores tres serveis per a retirar arbres a Altura i una bandera a Onda.

En la jornada d’ahir les temperatures màximes es van situar en 22 graus, que els va marcar Rojals, Alacant i Xàbia, i a 21 graus van estar a Benidorm i Torreblanca.

Previsió per a aquest diumenge i dilluns

El cel estarà aquest diumenge poc nuvolós o buidat, amb nuvolositat d’evolució diürna a l’interior del terç nord a partir de migdia, temperatures mínimes sense canvis significatius i màximes en ascens, i vent de component oest moderat que a la vesprada disminuirà a fluix a l’interior i girarà a sud moderat en el litoral.

El dilluns també hi haurà cel poc nuvolós o buidat, amb intervals de nuvolositat alta a primeres hores i nuvolositat d’evolució diürna en zones de muntanya a partir de migdia, segons el pronòstic d’Aemet.

Les temperatures mínimes experimentaran pocs canvis i les màximes registraran un lleuger descens en el litoral i sense canvis en la resta, excepte ascensos a l’interior de València, i el vent bufarà variable fluix, amb brises a la vesprada en el litoral.

Les temperatures màximes d’ahir i mínimes de hui en les capitals de província són:

Castelló 13 i 20,5 graus

València 13 i 20,1 graus

Alacant 11,5 i 22,2 graus

Predicció marítima:

Aigües costaneres de Castelló: S i SW 4 a 5 localment 6 a la nit. Forta maror disminuint a “Marejadilla”. Mar de fons del S d’1 m en el nord disminuint.

Aigües costaneres de València: W i SW 4 a 6, localment S i S’a la vesprada. Ratxes. “Marejadilla” a maror.

Aigües costaneres d’Alacant: W i SW 4 a 6. Maror a forta maror ocasionalment gruixuda a la vesprada. Mar de fons del sector S d’1 m disminuint.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia