(E.P) L’Equip de la Guàrdia Civil de Llíria ha investigat a un home de la localitat de Yeles per l’ús de la tècnica ‘phishing‘ contra un veí de Bétera, segons indica Europa Press i altres mitjans de comunicació, per la sostracció de 1.000 euros mitjançant l’accés al seu compte bancari. Aquest mètode consisteix a fer-se amb dades i claus personals a través de l’engany i manipulació de les víctimes.

El veí de Bétera afectat va rebre un missatge que suposadament remetia la seua entitat bancària, dies abans de presentar la seua denúncia. En aquest missatge se li indicava que havia d’emplenar una enquesta de satisfacció.

En aquesta enquesta li van ser requerides dades i claus personals que van ser utilitzats per a cometre el delicte, segons ha informat l’Institut Armat en un comunicat.

El suposat autor va realitzar, posteriorment, una transferència per un import de 1.000 euros a un tercer compte per a la qual va usurpar la identitat d’una altra persona desconeixedora d’aquests fets. L’Equip de la Guàrdia Civil de Llíria va aconseguir finalment identificar a mitjan mes de març en la localitat toledana d’Illescas a un home de 21 anys i de nacionalitat espanyola com a suposat autor dels delictes d’estafa, accés no autoritzat a sistemes informàtics i usurpació d’estat civil.

Les diligències van ser entregades a Llíria, en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia