(EFE) Tres homes han ingressat a la presó per pertànyer a una banda dedicada al robatori amb força en habitatges de València, Torrent i Paterna, a les quals accedien usant espanyaportes artesanals i en les quals es van apoderar de nombroses joies.

Els detinguts tenen 30, 31 i 36 anys i són d’origen georgià, i van ser arrestats per deu robatoris en habitatges, la majoria situades a la ciutat de València, informa la Policia Nacional.

Els policies han recuperat nombroses joies, als propietaris de les quals estan intentant localitzar, i han intervingut les eines emprades per a cometre els robatoris.

Les investigacions van permetre localitzar el domicili on podrien residir els presumptes lladres i, després de diverses vigilàncies i seguiments, van trobar un segon habitatge on s’allotjaven alguns integrants del grup.

En el registre d’aquests habitatges van intervindre nombroses joies, rellotges i diners, així com pedres de toc, reactius per a or, màquines per a detectar diamants i una bàscula de precisió per al pesat de les peces, eines emprades en la comissió de robatoris amb força, i diferents panys i claus per a posteriorment fabricar els espanyaportes idonis per a obrir cada tipus de pany.

Els lladres realitzaven vigilàncies dels habitatges abans de cometre els robatoris i es distribuïen les funcions ja que dues d’ells accedien als habitatges i un tercer vigilava els voltants i conduïa el vehicle que usaven per a fugir, si bé a vegades també accedia als domicilis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia