El sindicat demana a Conselleria que rectifique i que incorpore a sis metges d’UCI davant “l’elevat risc per a pacients greus per obligar al seu trasllat i retardar el tractament”

(Comunidad Valenciana, 28-04-2022). El sindicat CSIF ha advertit hui per escrit que “almenys durant el mes d’agost serà necessari tancar la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’hospital de Llíria per falta de personal mèdic”. La central sindical exigeix l’augment urgent de sis places estructurals per a “poder prestar un servei adequat a les necessitats”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha remés hui un escrit urgent a la Direcció General de Recursos Humans de Conselleria de Sanitat perquè rectifique i no deixe, a partir d’aquest 30 d’abril en què finalitzen els contractes de reforç covid, sense incorporar a sis *intensivistas a les UCI dels hospitals del departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria.

El sindicat relata en el document enviat que “l’obertura de l’UCI de l’hospital de Llíria es va realitzar amb un important dèficit de plantilla, que tampoc es va abordar en ampliar l’UCI de l’Arnau. Per això, per a cobrir els períodes vacacionals s’ha exigit un gran esforç a la plantilla, amb un nombre desproporcionat de guàrdies i fins i tot arribant a utilitzar a personal amb nomenament d’atenció primària per als matins”.

CSIF continua assenyalant que “durant els anys 2020 i 2021, la dotació d’acumuls de tasca covid ha permés reduir el problema. No obstant això, la decisió de la Direcció General d’Assistència Sanitària de finalitzar els acumuls de tasca i no ampliar la plantilla en UCI impedeix mantindre obertes les dues unitats de vigilància intensiva del departament durant el període vacacional per falta de personal mèdic”.

La central sindical, en aquest context, anticipa, que “durant almenys el mes d’agost serà necessari tancar l’UCI de Llíria per falta de personal mèdic. L’atenció es concentrarà en l’UCI de l’hospital Arnau, seguint el criteri de màxima eficiència marcat per la Direcció General d’Assistència Sanitària”. Això, com alerta el sindicat, “suposarà un risc de defunció per a pacients greus per obligar al seu trasllat i retardar el tractament adequat”.

CSIF afig que, igualment, “impedirà l’atenció en el centre de pacients potencialment greus, tant el seu ingrés en sala com la realització de procediments quirúrgics. A més, el servei d’Urgències tampoc compta amb suport de valoració de la gravetat i orientació en el diagnòstic o tractament dels pacients greus, per la qual cosa només pot atendre pacients sense cap mena de gravetat i ha de traslladar a la resta”.

El sindicat urgeix a la Direcció General d’Assistència Sanitària a rectificar, ja que “no ha atés les dades aportades tant per la Gerència del departament com per CSIF. Tenia l’oportunitat de resoldre errors de dotació del passat i no l’ha fet”. Per això, CSIF, en el seu escrit, reclama “l’augment urgent de sis places estructurals de metges en el servei d’UCI perquè es puga prestar un servei adequat a les necessitats de la població”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia