Per a demà dissabte, 30 d’abril, estava prevista la segona edició de la Dansà de Primavera de la colla “Pensat i Fet, rondalla i balladors”, després de dos anys d’aturada. No obstant això, per la previsió meteorològica i altres causes alienes a la seua voluntat, aquest esdeveniment s’ha ajornat.

La colla ens anava a delectar amb aquesta dansà al costat d’altres formacions folklòriques de pobles veïns per a fomentar i popularitzar el ball i cant valencià. A més, enguany comptava amb el lema de la pau.

Aquesta cercavila, anava a estar amenitzat pel tabal i la dolçaina de Xé què burrà, començant a casa Nebot per a continuar pels carrers Calvari, Glorieta, Puríssima i Gascón Sirera, on s’iniciaria la dansà. El fermall final es realitzaria de nou a l’altura de l’edifici Casa Nebot on es ballaria el “Fandango rodat” sobre les 20.30 hores.

“Pensat I Fet” va nàixer l’any 2008, amb la intenció de fomentar el folklore valencià i la mateixa cultura del poble. Aquesta formació balla tot tipus de balls, com jotes, seguidilles, fandangos o boleros.

La seua presidenta fundadora, Paqui Aloy i Segura, va formar part de molt jove d’una estudiantina (tuna) coneguda com “La tuna de Bétera”. Al llarg dels anys, aquesta formació desapareixeria i Paqui (qui toca la bandúrria) va seguir participant durant un temps en actes d’església com misses de boda, entre d’altres. Després d’estar una bona temporada sense pertànyer a cap formació, va ser en l’any 2007 quan a l’interpretar a la boda del seu fill ‘El Doctor Zivago‘, uns quants amics l’animaren per a crear una espècie de rondalla. Un dels principals fundadors també va ser Paco Navarro ‘El Naquerano‘. D’aquesta manera, es formava un grup de rondalla amb bandúrria, guitarra i guitarró. A més, en maig de 2008, la Falla Gran Via del Sud rescatava les tradicionals ‘Creus de Maig’ i, per a l’ocasió, el seu grup de balls regionals comptava amb la col·laboració d’aquest grup de rondalla. Des d’aquest moment, començarien a caminar junts i es consolidaven com a Associació Cultural “Pensat i Fet“. El seu nom fa referència a la manera en què es va formar aquest grup.

Aquesta colla ha estat present, entre moltes altres, a la Fira de Mostres de Paterna i a certàmens com el de Tamarite (Huesca) organitzat pel conjunt folklòric de jotes. També han efectuat intercanvis culturals amb altres col·lectius d’altres localitats, com per exemple Bonrepòs i Mirambell.

Així mateix, “Pensat i Fet” s’involucra en projectes i representacions culturals de tradició, amb la idea de seguir amb aquest treball de recuperar la tradició.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia