(EFE).-El cònsol honorari d’Ucraïna, Pablo Gil, i la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, han mantingut una nova reunió de treball després de la crida a la solidaritat llançat per la Generalitat Valenciana durant aquesta setmana.

Durant la trobada, al qual també va assistir Mykhaylo Petrunyak, president de la Federació d’Associacions d’Ucraïnesos de la Comunitat Valenciana, s’ha posat de manifest l’esforç de la Generalitat per impulsar una nova crida a empreses i ajuntaments per a la recollida de material d’ajuda humanitària i aliments no peribles, destinat a pal·liar la situació provocada per la guerra a Ucraïna .

Aquesta nova crida ha de permetre superar la xifra de més de 1.000 tones de material ja enviat a Ucraïna fins al moment, a través de diferents vies, ha informat la Generalitat en un comunicat.

La nova crida a la societat té per objecte obtindre material i aliments que serà entregat a les persones que han arribat des d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana amb escàs o cap recurs.

La Generalitat i aquest consolat honorari intensificaran els seus esforços per optimitzar l’ajuda humanitària i la coordinació amb les associacions ucraïneses que es troben en el territori de la Comunitat i que continuen enviant recursos al seu país d’origen.

En aquesta mateixa línia s’han definit les línies mestres amb les quals impulsar i definir el funcionament de la campanya entre les empreses de distribució d’aliments a fi de derivar recursos a bancs d’aliments de la Comunitat .

Per a Pablo Gil, cònsol honorari d’Ucraïna, aquesta coordinació està “resultant fonamental per a donar resposta eficaç a les necessitats d’un país que està vivint una situació que s’agreuja amb el pas de les setmanes i la cronificació del conflicte”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia