El sindicat adverteix de la saturació que pateix, amb un 26% més d’assumptes que la mitjana provincial, amb un 34% més de càrrega per funcionari i amb el major nombre d’executòries

(Comunitat Valenciana, 04-05-2022). El sindicat CSIF ha convocat concentracions els dies 18 i 25 de maig en el partit judicial de Llíria per a exigir amb urgència l’obertura de “un mínim de dos jutjats mixtos més”. La central sindical ha adoptat aquesta mesura davant la inacció de Conselleria, que “en 2018 anunciava una inversió de 17 milions per a licitació del projecte de nova seu i hui dia no és que vaja amb retard; és que ni ha començat”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que els set jutjats actuals resulten “del tot insuficients” per a atendre el volum de treball. La situació arriba fins al punt que, segons la memòria del Consell General del Poder Judicial per a l’any 2021, “els jutjats de Llíria ocupen la primera posició en la pràctica totalitat de qüestions deficitàries”.

El sindicat detalla, en aquest sentit, que “mentre que la mitjana d’assumptes civils i penals per jutjat a la província València se situa en 1.799, a Llíria, el partit judicial amb pitjor ràtio, aconsegueixen els 2.279, la qual cosa suposa un 26% més que la mitjana provincial”. Idèntica situació es produeix en molts altres paràmetres, com la mitjana d’assumptes resolts per jutjat, que a Llíria és un 28% superior, amb 2.325, mentre que la mitjana provincial es xifra en 1.814 assumptes per jutjat.

CSIF assenyala que la  situació es repeteix en assumptes per funcionari, on Llíria arriba als 270 mentre que la mitjana a la província és de 201, amb el que tramiten un 34% més; o en assumptes en tràmit, amb 1.138 enfront de la mitjana de 766, cosa que significa un 48% més. També compta amb 3,93 jutjats per cada 100.000 habitants, quan la mitjana provincial a València és de 5,3.

La central sindical, en aquesta línia comparativa que demostra la saturació de Llíria, assenyala que també es tracta del partit judicial amb més executòries registrades, ja que va aconseguir en l’última memòria les 381 enfront de les 271 de mitjana en la provincial, la qual cosa suposa un 40% més.

El sindicat adverteix de la gravetat de la situació, que es complica per la falta d’espai i de reforços de personal. Tot això deriva, a més d’en la sobrecàrrega de treball, “en l’escassa o nul·la confiança que els funcionaris tenen en les reiterades promeses de noves creacions de jutjats, de noves seus, la qual cosa ha convertit Llíria en un dels partits judicials amb major taxa de temporalitat laboral”.

CSIF, davant “la inacció de Conselleria, que és incapaç de posar en marxa mecanismes utilitzats en altres ocasions, com el lloguer de locals annexos per a albergar jutjats bis mentre el govern decideix sobre les creacions sol·licitades”, ha decidit concentrar-se en aquest partit judicial els dies 18 i 25 de maig. En aquestes protestes contra “l’excessiva càrrega de treball que suporten els funcionaris de Llíria”, el sindicat exigirà “la creació i posada en funcionament d’un mínim de dos jutjats mixtos més”.

Nota enviada por el sindicato CSIF
Imprimir article
Comenta aquesta notícia