La ciutat de València ha acollit durant tres dies la conferència OTAN sobre la valoració de l’entorn de la informació, organitzada conjuntament per la Caserna General de l’OTAN amb seu a Brussel·les, el Comandament Suprem Aliat a Europa (SHAPE per les seues sigles en anglés) amb seu en Mons (Bèlgica), i el Comandament Aliat de Transformació amb seu en Norfolk (Virgínia), i en la qual la Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN (HQ NRDC-ESP per les seues sigles en anglés) amb seu a Bétera ha actuat com a amfitrió amb el suport de l’Estat Major Conjunt (EMACON).

En aquesta reunió han participat més de 80 experts entre civils i militars de diferents nacionalitats que treballen a l’entorn de la informació, comptant amb la presència de personal de l’OTAN, Unió Europea, del Comandament dels Estats Units a Europa, representants militars de diversos països, així com personal del món acadèmic i empresarial. Aquests tres dies han servit per a fer una posada en comú sobre els procediments i les eines disponibles per a dur a terme la valoració de l’entorn de la informació, així com analitzar la seua tendència i les necessitats futures.

Durant la sessió inaugural, el Tinent General Fernando García-Vaquero Pradal, cap del HQ NRDC-ESP va donar la benvinguda a tots els participants destacant la importància crucial de l’àmbit cognitiu en l’actualitat.

Aquest tipus de reunions són de caràcter anual, i per a València suposa la segona d’aquest tipus que es realitza en els últims anys, sent l’anterior la Conferència Anual OTAN sobre Informació i Comunicadors que es va realitzar en 2017.

El HQ NRDC-ESP és un de les deu casernes generals d’entitat cos d’exèrcit de l’Estructura de Forces de l’OTAN. Els compromisos que adquireix Espanya  amb l’Aliança Atlàntica a través de la caserna general de Bétera exigeixen estar en constant adaptació als nous desafiaments de seguretat, en un entorn dinàmic i constant, a l’evolució de la doctrina en exèrcits aliats i a nous desenvolupaments conceptuals que sorgeixen en el marc de l’aliança.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia