(EFE).-La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal i ha detingut a set persones pels delictes de pertinença a grup criminal, dos delictes contra la salut pública blanqueig de capitals, robatori amb violència, defraudació de fluid elèctric, encobriment i furt de vehicle de motor.

L’operació ‘Tupperfish’ va començar a principis d’octubre de 2021, quan els agents van detectar l’existència d’un punt de venda de marihuana sintètica a València, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil.

Aquesta substància, molt lesiva per al cos humà, provoca efectes similars al cànnabis però més potents, i se’l coneix també com “pescao” o “hardcore” per la seua olor i greus efectes.

Segons l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (EMCDDA per les seues sigles en anglés), els cannabinoides sintètics representen actualment el major grup de substàncies objecte de seguiment a través del Sistema d’Alerta Primerenca de la UE.

La investigació realitzada a la província de València va permetre detectar altres tres punts de venda, un d’ells a Mislata, un altre en la capital valenciana i un altre a Llíria, i va aconseguir localitzar un xalet en el terme municipal de Llíria dedicat al cultiu de marihuana.

També es van realitzar 4 registres, 2 d’ells a València, un a Xirivella i un altre a Llíria, en els quals es van confiscar més de 4’5 quilograms de marihuana, una mica més d’un quilogram d’haixix, 80 grams de marihuana sintètica, una pistola simulada, un matxet, útils per al cultiu de marihuana per valor de 14.000 euros i un vehicle turisme.

Els agents van determinar que els detinguts sostreien, recurrentment amb violència i intimidació, els terminals mòbils i altres béns dels seus clients per a posteriorment vendre’ls. Igualment ordenaven a alguns dels seus compradors la distribució de les substàncies en les seues zones de residència.

L’operació va concloure amb la detenció de set persones (dues d’elles dones), d’entre 18 i 50 anys, quatre d’elles de nacionalitat espanyola, una colombiana, una equatoriana i una brasilera. Cinc van ser detingudes a València, Xirivella i Paiporta i dos d’elles a Llíria.

Se’ls atribueixen delictes de pertinença a grup criminal, dos delictes contra la salut pública (tràfic de drogues, cultiu de marihuana) blanqueig de capitals, robatori amb violència, defraudació de fluid elèctric, encobriment i furt de vehicle de motor.

Les diligències van ser entregades en el Jutjat d’Instrucció número 9 de València.

Tots aquells usuaris que desitgen ampliar la informació d’aquests serveis poden trucar al telèfon 900 46 10 46 d’Atenció al Client de Metrovalencia. Aquesta informació també està disponible en la pàgina web (consultar ací), en xarxes socials @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv, així com en l’App oficial de Metrovalencia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia