Després de dos anys estudiant Batxillerat en Mas Camarena, vivint en Students’ Resort i jugant al València *Basket ara estan llestes per a creuar a l’altra banda.

Candela Rabadán i Laura Granada tenen 17 anys, estudien 2n de Batxillerat i porten dos anys jugant al València Basket Club. Ara estan a punt de fer el salt de les seues vides: al setembre estudiaran i jugaran en universitats dels EUA.
Candela va començar a jugar al bàsquet als 9 anys, “vaig començar a jugar en l’equip del meu poble, Valdepeñas, el meu pare em va inculcar aquest esport des de ben xicoteta i jo vaig decidir provar. Als 12 anys em vaig anar a viure a Madrid a cursar Secundària i a jugar en l’Estudiants.

Als 16 arribe a València a través d’un campus del València Basket i després decidim que estudiaria ací Batxillerat perquè ens va agradar molt el programa acadèmic-esportiu que oferia el club al costat del Col·legi Mas Camarena”.

Laura va començar a jugar a Jaca, la seua ciutat natal, als 11 anys. “Jugava amb els meus amics´en el col·legi i vaig decidir provar, em va agradar molt i se’m va donar bé. A través d’un campus del València *Basket vaig conéixer el programa Alqueria Basket Academy i juntament amb la meua família valorem l’opció de vindre’m ací a estudiar, entrenar i jugar”, explica.

El Col·legi Mas Camarena al costat del València Basket han creat L’Alqueria del Basket Academy una combinació perfecta per a joves jugadors de Bàsquet, en la qual reps una formació esportiva de la mà de grans professionals mentre segueixes
els teus estudis de forma adaptada en Mas Camarena, a més per a això compta amb una residència d’estudiants facilitant a joves de tota Espanya i internacionals la possibilitat de realitzar aquest programa.

Superar l’alta exigència acadèmica

Porten dos anys compatibilitzant estudis de Batxillerat en Mas Camarena i esport d’elit la qual cosa “ha sigut un repte molt gran ja que el dia a dia és molt exigent i ho estem aconseguint gràcies a l’equip format pel departament d’orientació, la direcció d’estudis, el personal de la residència i per descomptat, els cuiners, ja que la nostra nutrició és molt important. Trobar un equip perfecte i que em complementa, és el que fa que les coses tiren avant”, explica Candela.

Ambdues coincideixen que l’exigència acadèmica en Mas Camarena és molt alta i només val la constància i el treball diari per a poder aconseguir-lo tot. “Sempre hi ha alguna assignatura que costa més però els professors t’ajuden al fet que ho aconseguisques”, compte
Laura.

Viure en Students’ Resort Mas Camarena

Es troben dos cursos vivint en la residència d’estudiants *Students’ *Resort Mas Camarena on han format una altra família al costat del personal del centre i a altres estudiants i esportistes de tot el món.

“No tindre a la família a prop és el més complicat, cal saber gestionar molt bé les emocions i les situacions”, explica Candela. “En la residència hem creat una altra família on el suport dels directors i treballadors ha sigut fonamental, ja que
sempre han intentat mirar perquè estiguérem bé”.

Pròxima parada: els EUA

Superat 2n de Batxillerat ambdues han aconseguit una beca per a estudiar i jugar en universitats dels EUA. Al setembre Candela es mudarà a Pennsilvània i Laura a Minnesota.

Tal com explica Candela “una agència avalua el teu nivell esportiu i et posa en el mercat estatunidenc perquè les universitats puguen triar-te. Per a això el nivell d’anglés que hem aconseguit en Mas Camarena ha sigut fonamental”.

Laura ressalta que està feliç ja que podrà, gràcies a aquesta beca, estudiar Physical Education i jugar al bàsquet durant els pròxims 4 anys, “el meu objectiu és jugar professionalment al bàsquet encara que sé que és difícil, però confie en l’esforç i la
constància per a arribar a aconseguir-lo”.

Candela vol aprofitar al màxim aquesta nova oportunitat que se li presenta i que sap és molt difícil d’aconseguir, “el meu objectiu és continuar treballant i continuar passant-m’ho bé jugant que, independentment del nivell, al final és el més important. Mentre hi haja treball, segur que hi haurà futur”.

Programes Acadèmics -Esportius Mas Camarena

El col·legi Mas Camarena compta amb un Programa Acadèmic-Esportiu per a esportistes d’alt rendiment, i és coneixedor de les exigències i necessitats que tenen aquests joves. L’adaptació curricular i d’horaris a joves esportistes els ajuda a compaginar els seus estudis i els permet desenvolupar-se en els seus equips d’elit.

Els acords que manté des de fa anys el Col·legi amb el València Club de Futbol i el València Basket en la formació dels seus jugadors, demostren l’eficàcia d’aquests programes.

Mas Camarena ofereix aquest tipus de programes a qualsevol disciplina esportiva i per al pròxim curs 22-23 Mas Camarena comptarà amb el Programa d’Orientació Professional (POP) i el programa Pearson BTEC. Amb assignatures molt específiques, coneixements i habilitats enfocades a esportistes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia