Cada 9 de maig, se celebra el Dia d’Europa. Aquesta és una data que va ser creada amb la finalitat de recordar el que en el seu moment es va denominar la Declaració Schuman i el que més tard sembraria la llavor de la primera Unió Europea.

La Declaració Schuman és el nom que rep el discurs donat pel francés Robert Schuman el 9 de maig de l’any 1950, qui va proposar la creació d’una Europa unida amb la finalitat d’aconseguir la pau mundial.

A partir d’aqueix moment històric, la Comissió Europea, concep aquesta idea com una realitat a través de la qual nasquera una administració conjunta que beneficiara a tots els països d’aquest continent.

Amb aquesta Declaració, es van aconseguir alguns assoliments importants com la modernització del carbó i l’acer, així com la distribució equitativa d’aquests productes entre tots els països que els necessitaren.

D’altra banda, l’acord plantejava una millora de la qualitat i condicions de vida dels empleats en aquesta indústria. Una idea que va comptar amb el beneplàcit de la majoria dels països aliats com van ser Itàlia, Alemanya, Bèlgica, França, entre altres.

A més, enguany, la celebració coincideix amb el 70 aniversari de la signatura del Tractat de París, que va suposar l’inici del procés de construcció europea, i amb el llançament de la Conferència sobre el Futur d’Europa.

De tot això, naix el que hui es coneix com la Unió Europea i a partir de l’any 1985 es declara el 9 de maig com el Dia d’Europa.

Tots els anys es realitzen nombrosos esdeveniments i activitats per a celebrar el Dia d’Europa, amb la participació dels països que formen part de la Unió Europea. Pots consultar en la web de la Unió Europea les diferents activitats previstes per a 2022.

Al maig d’enguany, les institucions de la Unió et conviden a moltes activitats diferents en línia i presencials en tots els Estats membres, així com en les seues seus a Brussel·les, Estrasburg i Luxemburg. Com l’Any Europeu de la Joventut 2022 es concentra en les persones joves d’Europa i la Conferència sobre el Futur d’Europa serveix d’altaveu per a les opinions de la població, és el moment perfecte per a reunir-nos, debatre els desafiaments al fet que ens enfrontem i crear un futur millor per a Europa que funcione per a totes les persones.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia