Fa unes setmanes, la Generalitat Valenciana va realitzar una nova crida a empreses i ajuntaments per a la recollida de material d’ajuda humanitària destinat a pal·liar la situació provocada per la guerra a Ucraïna.

Així ho va anunciar la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, qui va explicar que “són necessaris productes d’alimentació no peribles, material d’higiene i material sanitari, amb excepció de medicines”. A més, va concretar, que “en comptar amb excedent de roba, en aquesta ocasió no és necessària la seua recollida”.

Les donacions s’estan canalitzant, com fins ara, a través dels centres logístics situats a les Ciutat de la Llum d’Alacant, en Fira València i en el “Cocherón” Provincial de Castelló.

Els particulars han de dirigir-se als ajuntaments i les empreses directament als centres logístics. A més, és important que els productes estiguen agrupats en palets i organitzats per categoria i, si és possible, hauran de comptar amb un inventari del que porta cada palet.

Zulima Pérez va agrair la resposta ciutadana i de les empreses de la Comunitat Valenciana a les crides d’ajuda realitzats per la Generalitat Valenciana. “S’han bolcat per a fer possible que tot aquest material humanitari arribe als que més el necessiten”.

La Generalitat Valenciana ha recollit més de 1.000 tones de material i una gran part s’ha enviat ja a Ucraïna a través de diferents vies. Així mateix, part d’aqueix material també ha sigut entregat a les persones que han arribat des d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana amb escàs o cap equipatge.

En aquest sentit, cal indicar que l’Ajuntament de Bétera ha anunciat aquesta setmana que continua sent Punt de Recollida de material per a Ucraïna.

Tal com hem indicat ja anteriorment, des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) indiquen que ara es necessita material sanitari (excepte medicaments), material higiènic i aliments no peribles. En aquest sentit, també informa que ja no és necessari recollir ni enviar roba, per tant, aquest Consistori no recollirà més.

El punt de recollida és l’edifici de l’Ajuntament de Bétera, situat en carrer José Gascón Sirera, 9, de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores i els dimecres de 17.00 a 19.30 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia