(EFE).-La Guàrdia Civil ha detingut a tres persones que pertanyien a un grup criminal que es dedicava a realitzar instal·lacions elèctriques il·legals en terreny no urbanitzable de la localitat valenciana de Vilamarxant.

Els agents, en el marc de l’operació ‘Villaldea’, han investigat la instal·lació il·legal de comptadors elèctrics en terrenys no urbanitzables en les partides de Sénia i Enchilagar del Rullo.

La Policia Local va informar la Guàrdia Civil sobre les irregularitats detectades per la companyia Iberdrola, qui les va trobar en les instal·lacions elèctriques com a causa dels tres incendis de 2020 en els diversos informes facilitats a la Guàrdia Civil i que han possibilitat la detenció dels autors del grup criminal.

El modus operandi dels integrants consistia a oferir la possibilitat d’instal·lar un comptador elèctric als propietaris de terrenys no urbanitzables, en els quals no està autoritzada aquesta instal·lació.

Per a això, els autors sostreien aquests comptadors d’habitatges no ocupats per a, posteriorment, instal·lar el comptador en el terreny del nou propietari i connectar-lo a la xarxa de subministrament elèctric principal. Subministrament que, a vegades, estava a centenars de metres de distància, per a això era necessària la realització de rases amb maquinària pesant.

Aquest comptador continuava figurant en la ubicació de l’habitatge de la qual havia sigut sostret, però a nom del nou client; els autors utilitzaven tant vehicles com uniformitat de la citada companyia distribuïdora d’electricitat per a generar confiança en els perjudicats. Les instal·lacions no comptaven amb les oportunes mesures de seguretat, la qual cosa va provocar els incendis l’any 2020.

Davant l’ocorregut, els agents han procedit a regularitzar la situació d’aquestes instal·lacions en un total de 9 parcel·les, amb el consegüent perjudici econòmic de les persones que van pagar quantitats entre 8.000 i 12.000 euros per cada instal·lació. Els investigadors no descarten que es descobrisquen noves dades.

La investigació que ha dut a terme la Guàrdia Civil, amb la col·laboració tant de la Policia Local com d’Iberdrola, va finalitzar el mes d’abril passat amb la detenció de tres homes de 38, 39 i 68 anys i de nacionalitats espanyola i argentina, als quals se’ls atribueixen els delictes de pertinença a grup criminal, furt, estafa i defraudació de fluid elèctric.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Llíria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia