La Delegació del Consell a Brussel·les ha rebut la visita d’un grup de joves estudiants i de professionals en pràctiques de l’empresa Finnovaregio, participants en el projecte Oportunitats-UE, als quals han acompanyat diversos representants de l’Ajuntament de Bétera.

La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terrádez, els ha donat la benvinguda de manera virtual i, a continuació, el grup ha mantingut una reunió amb el personal tècnic de la Delegació en la qual han abordat els reptes als quals s’enfronta la joventut i les oportunitats que els ofereix Europa.

Durant la visita, estudiants i professionals en pràctiques s’han interessat per les tasques que es realitzen en l’oficina del Consell a Brussel·les, les polítiques de mobilitat i medi ambient a Brussel·les, així com les possibilitats d’ocupació en les institucions europees i l’aprenentatge d’idiomes.

Així, sota el nom “Oportunitats Internacionals”, la jornada s’ha basat principalment en una visita en la capital europea del grup de joves participants per a poder conéixer, a través d’experiències personals i d’empreses internacionals, les oportunitats laborals que existeixen a l’estranger per a joves, especialment en l’àmbit de la Unió Europea. Així mateix, la visita a les principals institucions europees amb seu a Brussel·les ha pretés afavorir la integració europea en la joventut del municipi.

El projecte Oportunitats-UE està cofinançat pel programa Erasmus+ i impulsat per l’Ajuntament de Bétera i té com a objectiu millorar la formació i donar a conéixer en profunditat el món laboral a la joventut d’aquest municipi, així com encaminar la seua trajectòria laboral. Per a això, programa visites a les institucions europees i organitza trobades amb els responsables que fan seguiment de les seues polítiques i participen en els seus programes.

Aquestes Activitats de Participació Juvenil també promouen, impulsen i faciliten la participació dels joves en la vida democràtica d’Europa a nivell local, regional, nacional i europeu. Per això, el projecte té quatre etapes al llarg d’aquests mesos: planificació, preparació, execució i seguiment.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia