El departament municipal de Cultura de Bétera ha posat en marxa la primera edició de la Mostra de Teatre Amateur amb la col·laboració de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i Zorongo Teatre. Aquest nou esdeveniment arrancarà hui divendres, 13 de maig.

El certamen ha estat obert a tot el territori espanyol amb la finalitat de fomentar l’expressió artística teatral i donar l’oportunitat a les companyies amateurs a posar tota la seua passió i oferir al públic unes obres de gran qualitat que ens sorprenguen a tots.

L’auditori de Casa de la Cultura de Bétera serà l’escenari d’aquesta primera mostra. La seua presentació serà hui a les 22.30 hores.

Les companyies PANIC ESCÈNIC de València, MARU-JASP de Madrid, TEATRE CIRC d’Alacant i TEATRE ESTHER LASTRA de Cantàbria han sigut les triades pel jurat per a formar part d’aquesta Mostra que ha comptat amb més d’una quarantena de sol·licituds de companyies de tot el territori espanyol interessades a participar.

De moment, el gran nivell de les companyies i les obres presentades li ho han posat difícil al jurat que ha hagut de determinar els quatre vencedors d’aquesta primera convocatòria.

La I Mostra de Teatre Amateur de Bétera també comptarà amb la presència de la companyia local ZORONGO TEATRE que obrirà la Mostra hui a la nit amb l’obra de Mario Benedetti “Pedro y el capitán”.

Els dies 20, 21, 22 i 27 de maig actuaran les companyies triades mentre que el dia de la clausura, programat per al 28 de maig, participarà l’ASSOCIACIÓ AFACO QUART FAMÍLIES DE PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL amb l’obra “Assaig General”.

Aqueix mateix dia, i després de conéixer les obres, s’entregaran els guardons Premi Bétera a Escena a la millor obra, Premi Bétera a Escena del públic, Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu, Premi Bétera a Escena al Millor Actor, Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu de Repartiment, Premi Bétera a Escena al Millor Actor de Repartiment i Premi Bétera a Escena a la Millor Direcció.

A continuació, adjuntem la programació:

-13 DE MAIG · 22.30 H · AUDITORI (PRESENTACIÓ I MOSTRA DE TEATRE AMATEUR)

Participa CIA ZORONGO TEATRE de Bétera – OBRA: PEDRO Y EL CAPITÁN De Mario Benedetti – Género: Drama – Idioma: Castellano

-20 DE MAIG · 22.30 H · AUDITORI DE VALÈNCIA – CIA PANIC ESCÈNIC – OBRA: AMANT A SOU de Julie de Grandy – Género: Comedia – Idioma: Valenciano

21 DE MAYO · 22.30 H · AUDITORI D’ALCALÁ DE HENARES (MADRID) – CIA MARU-JASP – OBRA: “SI ALGO PUEDE SUCEDER, AUNQUE PAREZCA IMPROBABLE, ACABA SUCEDIENDO DE MANERA INEVITABLE” de Patxho Telleria – Género: Drama – Idioma: Castellano

22 DE MAYO · 19.00 H · AUDITORI D’ALCOI 8 (ALACANT) – CIA TEATRE CIRC – OBRA: LA TORTUGA DE DARWIN de Juan Mayorga – Género: Fantástico – Idioma: Castellano

27 DE MAIG · 22.30 H · AUDITORI DE SANT CEBRIÀ (CANTÀBRIA) – CIA DE TEATRE ESTHER LASTRA – OBRA: “Buenas noches mamá” de Marsha Norman – Género: Drama – Idioma: Castellano

– 28 DE MAIG · 19.00 H · AUDITORI (CLOENDA I ENREGA DE PREMIS)

Participació en la clausura de la I Mostra de Teatre Amateur a càrrec de l’ASSOCIACIÓ *AFACO QUART FAMÍLIES DE PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL

TÍTOL: ASSAIG GENERAL.

Sinopsi: El grup de Teatre, acudeix al local per a preparar l’assaig general de l’obra que l’endemà han de representar. Com sempre. Pot passar qualsevol cosa. Mai se sap. Assaig General, està composta per diversos números on la música, l’Expressió Corporal i el treball amb diferents elements, ens faran gaudir.

ZORONGO TEATRE, clau en aquesta mostra

“A Zorongo estem molt contents que l’Ajuntament portara endavant la nostra iniciativa conjuntament amb la FTACV d’una Mostra de Teatre a Betera. Ha estat sempre un dels nostres objectius al que hem sacrificat molts esforços i diners.
Òbviament, l’esforç econòmic i organitzatiu principal el posa l’Ajuntament que ha sabut entendre l’interés cultural d’aquesta Mostra Teatral”. Aquestes són les declaracions que ens ha fet el director de la companyia teatral Zorongo Teatro, Dídac Moreno, qui es mostra molt satisfet per la realització d’aquesta primera mostra.

“Cal dir que l’Ajuntament ja hi havia organitzat altres Mostres anys arrere, la diferència és que aquesta té el suport de la FTACV, a la qual estem afiliats. Això ens permet accedir a la majoria dels grups de teatre Amateur de la comunitat, subvencionar-los i fer una difusió efectiva a altres federacions nacionals, inclús internacionals. A més, aquesta afiliació, permet integrar i coordinar les activitats dels grups, formació, convivències, congressos… a més de fomentar el coneixement i companyonia dels grups”, afig Dídac.

Zongo Teatre també ens ha explicat que aquesta mostra no suspén altres representacions previstes per a l’agrupació com les següents: Andratx (Mallorca) 15 de maig i Quartell 22 de maig. “Aquest últim dia ens desdoblarem per a poder atendre adequadament al grup que representarà a la Mostra de Bétera, igual que ho farem cada dia amb els altres grups”, explica el director de la formació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia